gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Какво да сготвим набързо със заешко

Какво да сготвим набързо със заешко

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Заек
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусни ястия със заешко месо има четири задължителни продукта: лук, чесън, розмарин и бяло вино – почти цяла бутилка за заек около 1.5 килограма.

За задушен заек със сос първо месото се панира, като се овалва само в брашно и се запържва до златисто. Слага се тенджера, наръсва се със сол и черен пипер. Добавят се задължителните продукти и се слагат продуктите за соса.

Той може да е от сметана и гъби – пресни, замразени или накиснати сухи гъби. Може да комбинирате сметана, моркови и куркума – получава се ярък, леко сладникав сос.

Може да използвате и 6-7 пресни или консервирани обелени домати и маслини без костилки. Каквото и да изберете, го прибавяте в тенджерата заедно с чаша гореща вода.

Заешко с Моркови

Задушава се около един час и се поднася топло, с обилно количество сос и гарнирано с картофено пюре или сварен ориз.

Задушеният заек с моркови ще предизвика комплименти от всички гости. Необходими продукти: 4 глави лук, 500 гр моркови, 600 г заешко месо, 30 мл зехтин, 250 мл зеленчуков бульон, сол, черен пипер, половин връзка магданоз.

Маринован Заек

Лукът се разрязва на четвъртинки, морковите - на дребни кубчета. Месото се разделя на порционни парчета. В голям тиган се запържва в мазнината първо лукът, после се добавят морковите и след това месото.

Поръсва се с черния пипер и солта и се оставя на котлона за 5 минути. След това се залива с бульона и се оставя да се задуши за около 40 минути.

От време на време се разбърква и ако е необходимо, се долива малко вода или бульон. Поднася се, поръсено с накълцания магданоз.

Заек по каталонски - това е изискано и лесно за приготвяне ястие: 1 заек, 200 гр доматено пюре, половин литър червено вино, 4 глави лук, 4 скилидки чесън, сол, черен пипер, 250 мл пилешки бульон.

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва. Премества се в подходяща тава. Месото също се запържва и се нарежда върху лука.

Залива се с виното, бульона и доматеното пюре. Поръсва се със сол и черен пипер и се пече 45 – 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати