За ползите от сока от ябълка

Сок от ябълка
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
6.99 лв.
Виж ››

Ябълката е един от най-популярните плодове на света. Тя е известна с чудесния си вкус, както и с високата си хранителна стойност, освен това е популярна нискокалорична закуска. Може да се консумира по всяко време на деня в първоначалния ѝ вид или като ябълков сок.

Ябълката се използва за приготвянето на разнообразни храни и рецепти, като млечни шейкове, плодови салати и десерти. Тъй като предоставя редица ползи за здравето, се препоръчва да се ядат ябълки всеки ден. Разбира се, много хора предпочитат да приемат витамините на този вкусен плод под формата на сок, затова ще ви запознаем с ползите от консумацията му.

Сокът от ябълките е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове. Зеленчуците и плодовете се разграждат от различни ензими и поради тази причина не трябва да се смесват. Единствено изключение прави ябълката, която придава на зеленчуковия сок приятен сладък привкус.

В ябълковия сок има много витамин С и Р, соли на калия, калция, желязото, медта, мангана, кобалта, цинка, никела. Прилагат го при атеросклероза, чернодробни заболявания, на пикочния мехур, на бъбреците и при редица други. Пектинът от сока заедно с месната част нормализира чревната дейност. Високото съдържание на захари и органични киселини помага за бързото възстановяване след физически натоварвания.

Ябълковият сок може да се пие без ограничение в сравнително големи количества – до 1 л на денонощие. Чаена лъжичка ябълков сок, разбъркана с една чаена лъжичка мед, се взема сутрин, обед и вечер, за да елиминира бактериите, предизвикващи жлъчната инфекция. Трябва да знаете обаче, че полезната и ободряваща напитка е противопоказна при обостряне на гастрит, язва и панкреатит.

Зеленчуков сок

Ябълковият сок се препоръчва и при извършване на усилен умствен труд. Освен това помага за изхвърлянето на тежки метали от организма.

Според проучване, провело се върху 10 000 души, тези, които ядат най-много ябълки, са отчели 50% по-нисък риск от развитие на рак на белите дробове. Изследователите вярват, че това се дължи на високите нива на флавоноиди, кверцетин и нарингин в ябълките.

Но всички знаем, че не са много хората, които могат да ядат по 5-6 ябълки дневно, за да се предпазят от коварното заболяване. За сметка на това обаче една чаша прясно изцеден сок от ябълка се прави от поне толкова плода.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати