gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да избираме цитрус преса

Как да избираме цитрус преса

Цитрус преса

Ако сте любители на плодовите напитки, няма нищо по-хубаво от това да си ги приготвяте сами. Не се заблуждавайте, че натуралните сокове са наистина натурални, освен ако изрично не пише, че става въпрос за 100% натурален сок.

Тези, които са под 50 % обикновено са пълни с консерванти и оцветители и ако нямат захар, то тогава съдържат изкуствени подсладители, за които в последно време се говори, че са вредни за здравето ни.

Ето защо ако искате да знаете какво наистина пиете е най-добре да се ориентирате към фрешовете, които често излизат и доста по-евтино от истинските натурални сокове, а когато си ги приготвяте сами наистина ще знаете какво консумирате.

За да си приготвите фреш обаче ще Ви бъде необходима цитрус преса или някакъв по-голям кухненски робот. Ето какво е важно да знаете когато избирате какъв уред ще използвате, за да си направите фреш:

1. Преценете колко често ще си приготвяте фрешове, за да знаете дали си струва да си купите по-скъп уред, който в повечето случаи е и по-обемист.

2. Ако мислите да пиете фрешове само по няколко пъти в седмицата се ориентирайте към малките и практични цитрус преси, за да не се чудите после къде да сложите поредния уред.

Преса за цитруси

3. Много удобни са електрическите цитрус преси, тъй като спестяват много усилия и време и изстискват качествено сока от цитрусовия плод.

4. Ако искате освен цитрусови плодове да си правите и фрешове от други плодове като ябълки и круши, то тогава обикновената цитрус преса няма да Ви свърши работа и ще трябва да си купите по-голяма мултифункционална сокоизстисквачка.

5. Независимо какъв уред сте избрали за изстискване на сокове, гледайте частите му да са достатъчно здрави и да не са направени от долнокачествена пластмаса, защото тя съкращава живота на уреда.

6. Също така е важно частите на цитрус пресата да могат лесно да се измиват, тъй като полепналите частици от цитрусовите плодове се премахват доста трудно. Най-добре е да избирате такава цитрус преса, чиито компоненти да могат да се мият в съдомиялна машина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати