Най-вредните храни в менюто на българите

Вредни храни
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-29%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Нашите баби и дядовци са надарени с дълголетие и здраве заради начина по който в миналото са се хранили. Най-вероятно повечето от нас няма да имат възможността да доживеят до тяхната възраст отново заради храната, която слагаме на трапезата си без да се замислим.

Промяната в начина на хранене на българите е повече от очевидна, но за жалост не е в добра посока. В ежедневното ни меню навлязоха храни и продукти, които са изключително вредни за здравето. Ето и най-вредните от тях, които за жалост могат да се срещнат на почти всяка родна трапеза:

Кренвирши

Кренвирши

Кренвиршите са месото на хората с ниски доходи. Истината е, че в тях месо няма – те се произвеждат от животински остатъци – МОМ (млени органи и мазнина), соя, сланина и вода. Към тази група може да се отнесат и малотрайните колбаси, които съдържат цял куп консерванти, оцветители и овкусители.

Майонеза

Трябва да правите разлика между домашната майонеза и тази в магазина, чиято единствена естествена съставка е слънчогледовото олио. Освен това в купешката майонеза има консерванти, нишесте и др.

Газирани безалкохолни напитки

Редовната им употреба гарантирано ще ви донесе излишни килограми, гастрит, колит и куп други неприятности. Ако все пак не можете без тях, избирайте онези, произведени със захар или царевично глюкозен сироп пред произведените с изкуствени подсладители.

Чипс

Следващия път, когато решите да купите на детето си пакетче чипс, се замислете, какво точно ще му дадете – калорийна бомба, която рано или късно ще се отрази на здравето и килограмите му. С чипса в организма ви постъпват ужасно много калории под формата на мазнини, които директно се отлагат по органите ви.

Сланина (свинска мас)

Сланина

Истина е, че в миналото родителите ни са си я позволявали, но те за извършвали доста повече физически усилия спрямо нас. В наши дни употребата им неминуемо ще доведе до висок холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Трябва да внимавате и за храни, в които има високо съдържание на сланина и мас, която остава скрита – луканки, кренвирши, пастети и др.

Маргарин

Маргаринът представлява хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати, които нямат място на трапезата ви.

Кроасани и други сладкиши

Те са пълни със захар, хидрогенирано растително масло и цял куп стабилизатори, оцветители и консерванти, за по-кратко Е-та.

Списъкът с вредните храни, които присъстват на трапезата на българите, може да бъде допълнен от бялата захар, която се употребява в големи количества в болшинството домакинства.

Към него ще прибавим още пастет, кетчупи, широко рекламираните бързи закуски, солети, соленки и царевични пръчици, както и разтворимите напитки и пушените меса, риба и колбаси.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivo
Ivo
10.04.2016 00:57
Не с всичко съм съгласен !
3
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Като гледам само вредни храни ядем ,а най вредната напитка за мен е колата ,отдавна не я пия ,газирани също избягвам ,но и соковете са пълни с захар и остава плод ,но да е без гмо а от двора Учените с мисълта за изхранването на човечеството са създали такива големи плодове и зеленчуци тип мамути Всеки се радва на големия размер ,но това не значи че има качество ,било то маслини ,домати ,картофи !
1
1
Биляна Владова
Българите още от деца свикваме да се храним с вредни храни. Нямаме изградени навици.
2
0