Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Руски предястия с месо

Руски предястия с месо

Руски предястия с месо

Предястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря.

В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи като изключително гостоприемен. Ето какви месни предястия се сервират най-често на руската трапеза:

Пържено телешко или говеждо месо

Руски предястия с месо

Необходими продукти: 500 г телешко или говеждо месо, 4 с.л. олио, 7 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на едри парчета, подправя се на сол и на черен пипер, натрива се с чесъна и се изпържва в мазнината, докато придобие златист цвят. След това се слага в намазнена тавичка, запича се до пълна готовност и се оставя да се охлади. Поднася се студено, нарязано на филийки и гарнирано със зеленчуци по избор.

Пача

Руски предястия с месо

Необходими продукти: 2 кг телешки или свински субпродукти (опашки, уши, челюсти), 2 глави кромид лук, 2 моркова, 2 дафинови листа, 2 корена магданоз, 1 глава чесън, сол и черен пипер (на зърна) на вкус

Начин на приготвяне: Месните субпродукти се слагат да се варят за около 4 часа на слаб котлон, като образувалата се на повърхността пяна периодично се маха. Около 30 мин преди месото да е готово, се добавят нарязаните на ситно зеленчуци и подправките. Субпродуктите се изваждат и се обезкостяват. Връщат се в бульона и се варят още 30 мин. Накрая се добавя и чесънът. Когато всичко е готово, пачата се изсипва в подходяща форма, изстудява се и се сервира нарязана на филии заедно с горчица или сос от хрян с оцет.

Печена шунка

Руски предястия с месо

Необходими продукти: 1.5 кг обезкостено свинско месо, 150 г пушена сланина, 4 моркова, 1 кисела краставичка, стрит дафинов лист, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Месото се измива, подсушава и се шпикова с нарязаните на ивички морков, кисела краставичка и сланина. Натрива се добре с подправките, увива се в алуминиево фолио и се оставя да се изпече до пълна готовност. Важно е да се знае, че за да стане крехко, то трябва да бъде печено първите 10 мин на много висока температура, а след това на около 160 градуса. Сервира се студено, нарязано на филии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest