Крушите – новата суперхрана
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Крушите – новата суперхрана

Крушите – новата суперхрана

1 от 6 Снимки

1. Против алергии


Във вкусния плод се открива естественият антихистамин – кверцетин. Неслучайно първият сок, който се дава на бебетата, е именно от круши - малко вероятно е да доведе до каквито и да било алергии. Освен това, страдащите от алергии и най-вече - сенна хрема, взимат добавки именно с кверцетин за облекчаване на симптомите.

Крушите са на път да се превърнат в новата суперхрана. Само за пределите на малката ни родина този плод се среща в над 200 сорта, което си е достатъчна причина да са леснодостъпни и да можете да хапвате по една круша всеки ден.

А това ще ви донесе огромни ползи. Ако започнете деня си с една круша вместо обичайното сутрешно кафе, ще дадете тонус на тялото си и ще се чувствате енергични и спокойни в следващите часове. Това се дължи на етеричните масла в този чуден плод, които успешно се справят с нервните пренапрежения и ни държат далеч от стреса.

Крушите са пълни с витамини, минерали и фибри, а в същото време са бедни на калории и мазнини. Специалистите са открили множество ползи, които носи похапването на круши. За да разберете кои са те, разгледайте галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати