Внимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягвате

Надежда НедеваНадежда НедеваДжедай / Автор
Пилешка супа

Супите са сред любимите ни ястия, които чакаме с нетърпение, тъй като те обикновено са първото нещо, което се поднася в основното меню. Независимо дали са топли или студени, те са тези, които се грижат да имаме добър апетит.

И макар да изглежда проста работа, при приготвянето на супи се допускат редица грешки, които е добре да избегнете. Ето какво е важно да научите в тази насока:

- Ако приготвяте месни супи, не слагайте месото във вряща вода, а в студена. Така ще има време от него да бъдат извлечени най-ценните му съставки. Веднага след като месото заври, намалете котлона и гответе супата на слаб огън;

- При приготвянето на супи от месни продукти винаги отстранявайте костите, кокалчетата, сухожилията и др. несмилаеми съставки, защото ако по време на хранене Ви се налага да почиствате супата си от досадни елементи, ще загубите апетита си дори и самата супа да е станала вкусна;

- Ако не сте опитна домакиня е по-добре да не застройвате супите, ако сте поканили гости, защото рискувате да я пресечете. Направете първите си опити самостоятелно или ако сте със семейството си и помнете, че за застройки е добре да използвате само жълтъци, а не цели яйца. Също така основно правило при застройването на супи е застройката да се прибавя към супата постепенно и да има приблизително същата температура, каквато има и супата;

Супи

- Не слагайте корените за супата, като целина и пащърнак, в края на готвенето ѝ. Макар за повечето подправки да важи правилото да се слагат в края на готвенето, корените за супа се слагат поне 30 минути преди приключването на готвенето, за да имат време не само да пуснат аромата си, но и да омекнат. Дафиновият лист също се слага в началото на готвенето;

- Не приготвяйте супи от блатни птици или блатни риби, защото те имат тежка миризма и каквито и подправки и ароматни билки да добавите към супата, миризмата на тиня ще надделее;

- Много внимателно подхождайте и ако сте решили да приготвяте супа от дивеч, защото той също има силен и често неприятен аромат, а месото може и да е много жилаво. Това се прави единствено, ако сте го мариновали предварително и сте изчакали да престои в маринатата поне 12 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати