Превърнете лешниците в тези неустоими десерти

Лешници
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Когато заговорим за ядки, няма как да не споменем и лешниците, които са предпочитани от повечето любители на ядки. Те могат да бъдат консумирани сурови, печени, със сол, безсолни и т. н., но е важно да знаете, че най-полезни са, ако са сурови и то небелени.

Лечебните свойства на лешниците са били известни още от времето на древните елини и на гърците. Те са много богати на витамини, минерали и фибри. И въпреки че имат около 630 калории на 100 г продукт, близо 90% от мазнините им са ненаситени.

Казано накратко - лешниците са изключително вкусни и изключително здравословни. И това е моментът тук да Ви предложим как да приготвите 3 сладки изкушения от лешници:

Лешникови целувки

Необходими продукти: 170 г лешници, 1 ч. ч. пудра захар, 4 белтъка, 2 прахчета ванилия

Начин на приготвяне: Белтъците се разбиват заедно със захарта на водна баня. Към тази смес се добавят смлените лешници и всичко се разбърква леко. Тази смес се слага в пош и с подходящ накрайник се правят целувки, които се пекат върху намазана с масло тава на предварително загрята фурна, но на слаб огън.

Целувки с лешници

Лешникови курабийки

Необходими продукти: 350 г лешници, 210 г захар, 3 яйца, 1 лимон

Начин на приготвяне: Лешниците се смилат. Лимонът се измива, сокът му се изстисква, а кората се рендосва. В купа се смесват лешниците, лимоновияt сок, лимоновата кора, захарта и яйцата. Всичко се размесва добре до получаването на меко тесто. То се разточва и с помощта на формички се изрязват различни фигурки. Подреждат се върху намазана с масло тава, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в предварително загрята на 170- 80 градуса фурна.

Бисквити с лешници

Лешников крем със сладолед

Необходими продукти: 350 г лешници, 350 г пудра захар, 400 г масло, 200 г шоколадов сладолед

Начин на приготвяне: Лешниците се смилат и се разбъркват добре заедно със захарта. Отделно с миксер се разбива маслото, към него се добавя лешниковата смес, всичко се разбърква пак и се оставя да се изстуди в хладилника. След няколко часа кремът се насипва в красиви чаши, отгоре се слага по една топка сладолед и по желание се гарнира със сметана или плодове.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати