Ето защо трябва да ядем само сезонни храни

Здравословно хранене

По-голяма част от хората са чували, че е препоръчително, ако искаме да бъдем здрави и изпълнени с енергия, да консумираме определени храни според сезона, в който сме.

Ако се водите по максимата „ Аз съм това, което ям” най-добрият избор за вас е да речем през пролетта да се храните с продукти, които растат и узряват само през пролетта и така нататък.

Зелените и свежи цветове на пролетните зеленчуци ще внесат хармония в живота ви и ще ви накарат да почувствате свежестта и бодрото настроение на ранната пролетна роса.

Следвайки този принцип, ние се сливаме с природата, като така най-лесно подхранваме здравето си. Именно това е и главното нещо, което се случва с организма ни през пролетта и лятото- той се подхранва и зарежда за предстоящите есен и зима, когато изборът на прясна храна е сравнително по-ограничен.

Нашите органи са така устроени, че се нуждаят от това допълване на различни по форма, цвят и вкус храни през различните сезони.

Здравословна закуска

Дори и да смятате, че се храните здравословно, защото хапвате предимно салати, ако те не са съобразени със сезона и ги консумирате прекалено дълго време организмът се пренасища и те не му влияят по желания начин.

Днес на пазара можем целогодишно да намерим богата колекция от всякакви видове плодове и зеленчуци, което ще рече, че те се обработват с огромно количество препарати, за да издържат по-дълго време и в същия момент, не само че вече не са полезни, но в някои случаи стават вредни или дори опасни за здравето ни.

Слънцето, дъждът, вятърът, снегът през различните сезони оказват въздействие главно върху външния ни вид, но същевременно храната е тази, която ни помага да се адаптираме и да си подсигурим желаната хармония между визията и здравето.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати