Защо да ядем повече авокадо?

авокадо

Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу вредното влияние на свободните радикали. Само два плода са достатъчни да осигурят нужното количество калий в организма.

Калият е електролит и минерал, който е проводник на електричеството в тялото. Играе важна роля в сърдечно-съдовата дейност, храносмилането и мускулната функция на всички клетки и органи. По правило ние ядем само плода с месото, но малко хора знаят че костилката е злато.

С нейната употреба се намалява рискът от тумори, справя се с холестерола и мазнините. Просто вземете една костилка от плода и настържете от нея прах. Добавя се в чаша кисело мляко или в салата. Дозата за деня е 1/4 ч. л. и не трябва да се надвишава, защото костилката съдържа танин, а той е полезен в много малки дози. Затова не прекалявайте с употребата на този лечебен прах.

В тъмнозелената си част авокадото е богато на карoтеноиди, а те помагат за борбата с най-коварната болест - рак. Съдържа цели 11 карoтеноиди, точно те предпазват от някои видове рак, сърдечни болести и дегенерация на макулата.

авокадо с мед

Плодът се бели като банан, срязва се на две половини, а после през средата на още две. Костилката се запазва, вече знаете защо. Авокадото много засища, ако на обяд хапнете половин плод с обяда си, след 3 часа няма да сте гладни. С него се регулират и нивата на кръвната захар, затова е подходящо за хора с диабет.

Авокадото може да се ползва и като заместител на мазнината в готвенето Добавяйте го в супи, смутита, шейкове и салати. Идеална закуска е с рохкаво яйце. Вместо да захранвате вашето бебе с преработени храни, авокадото може да е първата храна за вашето детенце. И не на последно място е високото съдържание на магнезий в плода.

Съдържа 40 мл магнезий, което е 10 % от препоръчителния дневен прием за сърцето, бъбреците и мускулите. Не забравяйте този полезен и лечебен плод и често го ползвайте в кухнята си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати