Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?

Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Хелоуин е традиционен американски празник, но неговото отбелязване отдавна напусна границите на страната и днес той се радва на голяма популярност сред народите по света. Наред с нашите традиции и обичаи Хелоуин се отбелязва подобаващо и в България.

При споменаването на Хелоуин човек не може да не направи асоциация с тиквата.

Този специален и сладък зеленчук е с много ползи за доброто ни здраве. Тиквата се поддава на различни обработки, а по време на празника на 31 октомври с нея се подготвят прекрасни декорации. За съжаление много често останките от карвинг-операциите се изхвърлят, а те могат да бъдат използвани в кухнята, за да се подготвят вкусни ястия с тиква.

Как да съхраним тиквените остатъци?

Тиквените остатъци в кухнята

Тиквата е богат на бета-каротин, витамин B, витамин Е и аминокиселини, които правят тази храна добър източник на антиоксиданти, вещества с противовъзпалителни и диуретични свойства.

Ето как да оползотворите тиквените остатъци след празника:

- Консервиране чрез замразяване: останалите парчета тиква от Хелоуин ще бъдат на разположение за употреба при първа възможност;

- Пюре от тиква: отлична съставка за торти, но също така и за сервиране със сирене;

- Подгответе маска за лице с тиква: към тиквата добавете кисело мляко и мед – ще получите една подхранваща и освежаваща маска, която можете да нанесете върху лицето си само за 15 минути;

- Тиквените семки: изпечете ги във фурна на 180°C. Те са изключително полезни за вашето здраве.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати