gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи панировки за калмари

Подходящи панировки за калмари

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532567
Панировки за калмари
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Калмарите можете да панирате с различни панировки. Ще станат още по-вкусни, ако преди това ги оставите в марината.

Една съвсем обикновена панировка е с царевично брашно. Калмарите се панират в силно загрято олио. Не слагайте много парченца наведнъж, когато панирате калмари, защото ще падне температурата на мазнината и панировката ще поеме мазнината. Вместо пухкави и хрупкави панирани калмари, ще имате мазни и тежки панирани хапки с калмари.

Един много сполучлив начин да панирате калмари, е като първо ги почистите от ципата и след това ги овкусите със сол, черен пипер и други подправки по ваш вкус. Разбийте белтъци с щипка сол на сняг. Оваляйте калмарите в брашно и след това - в разбитите белтъци. Панирането става в силно загрята мазнина. Пържат се една минутка и са готови. Преди да ги сервирате, ги оставете на домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Друга подходяща панировка за калмари е равни части бяло и царевично брашно и малко сол. Пухкава панировка и хрупкави калмари ще приготвите с панировка от царевично брашно, лимонов сок, хималайска сол и черен пипер.

Страхотна панировка ще имате и ако я приготвите с царевично нишесте, брашно и бира. Бирата е най-подходящото питие за панирани калмари, но използвана в панировката е вълшебна съставка.

Тънкост при пърженето на калмари е, че е много важно да не надвишава минута, минута и половина. В противен случай калмарите придобиват гумен вкус. Винаги след паниране оставете калмарите да се отцедят от мазнината върху хартия.

Панираните калмари можете да консумирате с бира или бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати