Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пестил от сливиРазбира се, нищо не може да се сравни със сушения на слънце пестил, но фурната с вентилатор в случая е решение.
За този плодов десерт са ни необходими само добре узрели сливи (джанки) и търпение....
19 Ноем.
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Класически пестил от сливиИзвадете от фурната и извадете пестила на слънце, за да стегне добре. Навийте го на руло и съхранявайте на проветриво и хладно място.
Класическият пестил от сливи е готов....
02 Април
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Пестил от ябълки и сливиМоже да се сипе във форма и да се покрие с намаслена хартия.
Оставя се да стегне, после се нарязва и се хапва. Този пестил може да се съхранява до 6 месеца на тъмно и хладно място. Страхотен е и много вкусен!...
15 Август
3
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Пестил със сини сливи и ябълкиОпитайте този пестил със сини сливи и ябълки, получава се много вкусен мармалад от ябълки и сливи, от който няма да спрете да си режете по парченце!
Да ви е сладко!...
10 Септ.
1
Пестил от сини сливи с канелаИзвадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място.
Пестилът от сини сливи с канела е готов....
16 Дек.
Как да си приготвим мариновани сливи и мармалад от сливиПриготвя се марината от 1.25 л вода, 300-500 грама захар, 250 мл оцет (6%-ов), 10 зърна карамфил, 2 грама канела.
Тя се приготвя на котлон, като първо разбира се слага водата и захарта....
24 Ноем.
Какво е петмез и как да го приготвим?Ето как да си направите:
- петмез от сини сливи;
- петмез от череши;
- петмез от фурми;...
09 Окт.
Какво представлява боршът и как да го приготвимВ Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо.
В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
26 Окт.
Мъфини с орехи, канела и пестил от сливиНарязваме пестила от сливи на малки парченца.
В купа слагаме захарта и яйцата и ги разбиваме много добре с миксер.
Пресяваме брашното. Продължително го разбиваме да стане гъста смес с жълт цвят....
02 Дек.
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
08 Окт.
Майсторски пестил от сливи със сушени плодове и ядкиСъвет: На същия принцип можете да приготвите пестил от праскови, но вместо лешници, прибавям филирани сурови бадеми....
16 Окт.
Какво е фуфу и как да го приготвитеТе се научават как да го приготвят от малки и му се наслаждават еднакво, както и техните мъже....
20 Окт.
Как да си приготвим червено пестоВ общи линии е въпрос на въображение и вкус как точно ще си приготвите песто, но ако искате да опитате червен вариант на този сос, предлагаме ви рецепта, чийто краен резултат е особено сполучлив:
Червено песто със сушени...
08 Февр.
Шоколадово фондю - как да го приготвим?Фондюто е традиционно и много вкусно швейцарско ястие, познато от далечната 725 г. преди новата ера. Първата информация за направата му разбира с остава мистерия и до ден днешен.
Това е идеално ястие за прекарване на...
10 Февр.
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимВижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол.
Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми....
02 Окт.
Какво да правим, за да пестим ресурси?Какво обаче на практика означава да се пестят ресурси и какво трябва да съблюдава всеки в ежедневието си?
Защо да пестим водата?...
08 Дек.
Какво е пестил?В наши дни най-често се приготвя пестил от сини сливи, чийто аромат е невероятен. Пестилът от сини сливи няма нуда от добавена захар....
13 Ноем.
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?За какво се използва масло от невен?
- Маслото от невен е отлично средство за възпалена кожа, пъпки, подходящо е за употреба след бръснене, успокоява раздразнената кожа....
04 Юни
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Трябва да обърнете внимание, че не става дума за дестилирано етерично масло от копър, а за маслен извлек, който се приготвя от семената на копъра....
30 Май
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.