Съхранение на боровинкиЗдравите боровинки се слагат на един слой в тава. Тя се поставя в предварително загрята на 60 градуса фурна. Във фурната боровинките ще станат лепкави....
Съхранение и консервиране на руколаЗатова не е подходяща употребата на метални ножове. Най-подходящият начин е да накъсате листата с ръце. По този начин ще съхраните всички витамини и полезни вещества в листата на рукалата....
Съхранение и консервиране на лимониЗа повечето хладилници средните рафтове или рафтовете на вратите са около тази температура.
2. Съхранение на нарязани лимони
Срязаната страна на лимона трябва да е покрита....
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение на леща
Съхранявайте сушената (пакетирана) леща в херметически затворен съд в шкафа или на хладно сухо място за период до една година....
Консервиране и съхранение на тиквичкиДруг вариант за консервирането на тиквички – нарежете ги на кубчета и ги сложете в буркани, добавете сол, копър и един аспирин. Отново трябва да се варят за около пет минути....
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени....
Консервиране и съхранение на чесънДруг вариант е да го държите на хладно в хладилник, но по този начин съхранен не издържа много време, тъй като в хладилника има постоянна влага, която помага за покълването му....
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Сладко от черни боровинки на фурнаБоровинките се изчистват от листенца и клечки, измиват се и се отцеждат. Не мачкайте плодовете, трябва да останат цели.
В голяма дълбока тава слагам плодчетата и ги наръсвам със захарта. Оставям на хладно за 24 часа....
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаДруг начин за съхранение е бланширането на граха за една или две минути и последващото му замразяване.
За да консервирате грах, трябва той да е млад, шушулките да са здрави и чисти....
Кексчета с боровинки за празника на любовтаРазбърква се добре, добавям на части брашното с бакпулвера и счуканите лешници.
Сипваме в хартиени кошнички, поставени в силиконови форми. Отгоре се набождат боровинките....
Бисквити с боровинки и целувкиПриготвяне на бисквитите:
Лешниците и овесените ядки се накисват в топла вода за 20 минути. Отцеждат се добре.
Поставят се в блендер заедно с боровинките и се смилат до гладка гъста каша....
Софра с боровинки и лимонОтгоре са разпределят боровинките и леко се натискат между корите (използвах замразени боровинки....
Чийзкейк с боровинки и кокосПечем около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като извадим от фурната, слагаме отгоре по желание сладко или каквото искате. Оставяме в хладилника за няколко часа....
Кекс с боровинки и лаймДобавят се боровинките и се разбъркват внимателно. Във форма за кекс, намазана с мазнина, се излива тестото и се пече 45 минути на 180 градуса.
Охлажда се 15 минути във формата, вади се и се охлажда напълно....