Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Може ли да се съхранява масло извън хладилник?Някои го държат в хладилника, но други го съхраняват на тезгяха, така че то винаги е готово да се разнесе лесно на тост или хрупкаво парче хляб. Означава ли това, че може да се съхранява масло извън хладилник?...
15 Дек.
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Вариант е и да консервирате киселеца в буркани. За целта прясно набран киселец се почиства и измива. Мокър се натъпква в буркани, които се затварят херметически....
02 Март
Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?При стерилизирането на консерви със кюфтета бурканите се варят не по-малко от 3 часа.
Желателно е след това бурканите да бъдат съхранявани в хладилника, независимо че са стерилизирани....
25 Февр.
Как се консервира и съхранява ябълково пюреАко сте решили да приготвите ябълково пюре, знаете как се прави пюрето, но искате да го съхраните за зимата, но не знаете как, следвайте долните съвети.
Насипете прясно приготвеното ябълково пюре в чисти и сухи в буркани...
04 Окт.
Пача треваПача трева /Polygonum aviculare/ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Лападови. Билката е позната още и като гъскина трева, червенка, див фасул, кокоша билка, пачина, фасулявче, троскот, кокошалина, ...
16 Май
Съхраняване и консервиране на аспержиДруг вариант за съхраняване на аспержи е замразяването.
Ако решите да използвате този метод, сложете ги в найлонови пликове и ги замразете, без никаква предварителна подготовка или запарка....
26 Април
Как да консервираме и съхраняваме месото от дивечПо този начин месото може да се съхранява в продължение на 8 месеца....
19 Март
Как се консервира патладжан?Именно в печените патладжани се съхранява максимално количество хранителни вещества, затова препоръчваме този метод за приготвяне на този зеленчук....
13 Дек.
Как се консервира тиква?Оставяме настрана случаите, в които тиквата се консервира под формата на сладко от тиква.
Ето няколко начини за консервиране на тиква, така че да можете да се радвате на сладостта ѝ целогодишно....
07 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Как се съхранява виното?Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
24 Септ.
Как се съхранява грах?Консервиране на грах
Първият метод по който можете да консервирате грах е като го затворите в буркани....
25 Януари
Как се съхранява чай?Това е процес на естествено консервиране.
Чаят е най-разпространената напитка в света. В много страни пиенето на чай принадлежи към културата на нацията....
27 Януари
1
Как се съхранява кекс?Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме.
Как се съхранява кекс?...
05 Януари
1
Как се консервират манатарки?Прочетете също как се съхраняват манатарки и как да разпознаем манатарката....
28 Септ.
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също. Ако не сте приготвяли пача досега, то най-добре потърсете помощта на някой по-опитен от вас...
02 Януари
1
Как да желирам пача?Както знаем, много българи обичат да си хапват и да правят студена пача. Най-често пачата се прави главата и краката на прасето. Но може да я приготвите и с телешка глава или телешки джолан.
Как се прави пача?
Едно от...
19 Ноем.
Яхния Да си оближеш пръститеЯхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1