Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мексиканска кухня: Традиции и колоритМексиканска кухня: Традиции и колорит
09 Окт.
Богатите улови на жаби, скариди, риба, костенурки и раци внасят допълнителен колорит на местната трапеза. Грешно е да се смята, че всички мексикански ястия са твърде пикантни....
Вкусотии от молдовската кухняВкусотии от молдовската кухня
15 Март
Традиционната молдовска кухня е символ на голямо разнообразие от ястия и вкусове....
Южноафриканската кухня и нейните традиционни ястияЮжноафриканската кухня и нейните традиционни ястия
25 Юли
Преди време, когато в Южноафриканската република все още се живеело по системата на апартейд, главно местните жители били тези, които приготвяли вкусна храна, а белите само се възползвали от кулинарните им умения....
Особености и вкусотии от персийската кухняОсобености и вкусотии от персийската кухня
04 Юни
Ястията в персийската кухня се готвят дълго време на тих огън. В Иран храните се делят на две групи – горещи и студени....
Вкусотии с червено цвекло от руската кухняВкусотии с червено цвекло от руската кухня
24 Февр.
В руската кухня червеното цвекло е изключително популярно и се използва за направата на всякакви супи, салати и предястия....
Колорита на индийската кухня в три емблематични рецептиКолорита на индийската кухня в три емблематични рецепти
31 Юли
Лютите чушки се усещат на езика, обонянието улавя миризмата на пикантна канела и кардамон; оранжевите, червените, зелените зеленчуци се превръщат в обилен обяд, наситен с шестте вкуса на Аюрведа......
Плато с постни вкусотии за Бъдни вечерПлато с постни вкусотии за Бъдни вечер
20 Ноем.
Платото с постни вкусотии за Бъдни вечер е много вкусно. Разгледай още празнични рецепти за Бъдни Вечер....
Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювечПълнено кисело зеле с вкусотии в гювеч
17 Януари
Зелката се обрязва внимателно в средата добре, като кладенче. Сварява се пилешкото и свинското месо. Нарязва се на дребни парченца. Смесва се с каймата и ориза. Слага се вътре в зелето, като се налива малко вода и мазнина...
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Сладки и пикантни пастели се ядат сутрин. Това са бисквитки от бутер тесто, пълни със сладка или солена плънка....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Кулинарна разходка из вкусотиите на уругвайската кухняКулинарна разходка из вкусотиите на уругвайската кухня
01 Септ.
Уругвайската национална кухня е ярка мозайка, в която изненадващо са преплетени италианска, аржентинска, бразилска, немска, индийска и дори креолска кухня....
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняШекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
12 Януари
Сварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото. В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките. Прибавете гриса заедно с ванилията...
Сладка спаначена торта от турската кухняСладка спаначена торта от турската кухня
24 Февр.
Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание. Аз украсих спаначения сладкиша с нар. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Пикантен зехтинПикантен зехтин
21 Август
Смесете счукания чесън с настъргания лук, натрошения дафинов лист, карамфила и лютата чушка, която е разрязана на две. Сипете сместа в бутилка и залейте със зехтина. Затворете бутилката и оставете да престои на хладно...
Пикантен кетчупПикантен кетчуп
11 Август
Към свареният сос от домати се прибавят всички продукти и се оставят на котлон да заврят, след което се варят 10 минути. Горещият кетчуп се изсипва в бутилки с широко гърло. Затварят се, покриват се с одеяло и се оставят...