СолСол
17 Март
Rosi Trifonova
Затова Солта намира широко приложение както в кулинарията при приготвянето на различни ястия, така и като консервант за съхраняване на някои храни – предимно сланина и риба....
Какво е кашерна храна?Какво е кашерна храна?
22 Януари
Mariana
Изненадващо за мнозина кашерна храна консумират не само хора, които изповядват юдеизъм, но и хора от всякакви религии, които са загрижени за здравето си. Откъде обаче идва терминът и какво е кашерна храна?...
За какво е полезна морската сол?За какво е полезна морската сол?Както при външен, така и при вътрешен прием, заздравяването на раните се ускорява поради противовъзпалително действие. При много пациенти с психични разстройства нивото на стрес намалява при редовно къпане....
Английска солАнглийска сол
19 Февр.
1
Rosi Stoyanova
Вреди от английска сол Английската сол не бива да се употребява от хора с бъбречна недостатъчност, както и от свръхчувствителни към магнезиевия сулфат....
Хималайска СолХималайска Сол
25 Февр.
4
Rosi Stoyanova
Готвене с хималайска сол Хималайската сол може напълно да замести обикновената сол както в сурови, така и в термично обработени храни....
Морска СолМорска Сол
03 Февр.
Rosi Stoyanova
В наши дни морската сол се добива така, както се е добивала векове наред. Водата от солените води се отвежда в т.нар....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Fat Berta
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Fat Berta
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
За какво е полезна инхалацията с хималайска солЗа какво е полезна инхалацията с хималайска солЕто защо тук ще Ви запознаем с това как и за какво можете да използвате хималайска сол: - За да си направите инхалация с хималайска сол, е необходимо да се снабдите единствено с хималайска сол, достатъчно дълбок и широк...
Различните видове солРазличните видове солКашерна сол Кашерната сол е северноамериканския термин за груба готварска сол с ниско съдържание на добавки като йод. Смята се за по-полезна....
За какво се използва магнезиева сол и как се прилагаЗа какво се използва магнезиева сол и как се прилагаТой участва в повече от 325 биохимични реакции, които са полезни както за сърцето, така и за нервната система....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
22 Март
Както вече казахме всичко е до индивидуалния вкус на човек. Шарената сол е една от любимите подправки на почти всеки българин, като не се намира къща, в която тя да не присъства....
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
09 Март
3
Зорица
Първата съставка е царевицата. За да се прибави като съставка, първо трябва хубаво да е узряла и изсъхнала на слънце. След това се ронят зърната и се изпичат във фурната. Накрая се смилат и се пресяват през две сита....
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
Adriyana - Adi
Добре измитите листа самардала се смилат на едро (много лютят по време на обработката, затова се препоръчва да бъдат смлени в робот). Размесват се със солта и се сушат на тъмно в плитки съдове. След изсушаване на...
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардалаБерем листата на самардалата (ако искаме да съберем семена, изчакваме да се образуват цветовете и тогава обираме листата за приготвяне на сол самардала). Набраните листа измиваме много старателно (листо по листо). Когато...