Как да съхраним гъби за по-дълго?Има методи за съхраняване на гъби за по-дълго време, но трябва да се внимава много, когато се консервират. Дори те да са ядливи, когато не се спазят хигиенни изисквания при приготвянето, можем да се отровим с тях....
МасловкаС масловка може да сготвите:
- ароматна гъбена супа;
- ориз с гъби;
- пълнени гъби....
Как да изсушим масловки?Вече знаете как можете да имате сушени гъби за дълго време и дори през зимата ще можете да се наслаждавате на вкуса на тези невероятно вкусни гъби....
Как по-дълго да съхраним праз?Добре е в най-студените дни да се покрива допълнително, за да не измръзне.
В случай, че не разполагате с пространство за съхранение, може да замразите праза....
Как да съхраним зеления лук за по-дълго времеДобавя се към много ястия, за да им придаде уникален вкус и ухание. Въобще, за да ги направи по-живи и апетитни.
Случва се да купим повече зелен лук, но само малка част да сме използвали от него....
Как да съхраним пресни гъби във фризера?Трябва да се замразяват само гъби с определена дебелина и по-месеста структура, като масловки.
Преди да замразим гъбите, трябва да ги измием старателно със студена чешмяна вода....
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да изсушим масловки?От почистените гъби може да приготвите пържени масловки или ароматна гъбена супа, но може и да ги изсушите много лесно. Единият вариант е да ги нанижете на конец и да ги закачите на сухо и проветриво място....
ГъбиМоже да нарежете гъбите на каквито форми пожелаете, стига да работите с остър нож. По-малките гъби може да оставите цели. Знайте, че различните видове гъби могат да се готвят заедно без никакъв проблем....
Най-добрите начини да съхраните босилекаСвежият босилек е една от най-вкусните и полезни билки, но не задържа дълго цвета и аромата си, когато се изсуши. За щастие има и други, по-добри начини за запазването на босилека....
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеОставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш.
Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да готвим гъби кладница?В тиган се слага да се сгорещи достатъчно олио, гъбите се потапят в панировката и се изпържват от двете страни до златисто....