Защо кафето не ми действаАко забележите, че кафето не ви действа, тоест не усещате да ви ободрява и събужда сетивата ви, какъвто би трябвало да е ефектът му, то това не значи непременно, че напитката ви е некачествена или по невнимание сте си купили...
Моята мусака с повече лукДобавяме черния пипер, чубрицата (аз слагам повечко, защото я обичаме, а и отива на мусаката) и 2 или 3 листа дафинов лист....
Ето защо трябва да ядете повече кивиКивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на други. Това е съвсем несправедливо. Някои го избягват заради киселия вкус и неприятната консистенция на плода....
СметанаИзбор и съхранение на сметана
Заквасената сметана се съхранява до 72 часа при 2 до 8 °C. Не е препоръчително да се замразява, защото в процеса на замразяване се разцепва на малки късове....
Не яжте пресен хляб! Ето защоНещо повече, апетитът за топъл хляб е много по-голям и консумираме значително по-големи количества хляб, когато той е пресен и ухае изкусително....
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Не яж частично развалени ябълки! Ето защоА защо пък да не я настържем и да си направим от нея ябълков сладкиш или крем?
Замисляли ли сте се обаче, че това може да се окаже крайно нездравословно за нас самите....
Не изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защоЛечението продължава 5 дена, след което не бива да се прекалява с гореизброените храни. В никакъв случай не бива да се стои или сяда на студено.
Как се приготвя лек от дръжките на патладжана?...
Масло в кафето – защо?Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си проправя път и се налага съвсем скоро - през миналия век. Добавянето на масло в кафето обаче е нова и все още недотам популярна практика....
Защо да намалим кафето?Заради всичко това, ако пиете повече кафе, специалистите препоръчват да се приемат и повече витамини....
Защо да ядем повече дюли?Семките от дюля задължително се варят цели и не се смилат, защото съдържат отровното вещество амигдалин.
Прочети също как се съхраняват дюлите и научи как да си изсушиш дюли, и да си направиш сок от дюли....
Защо кафето разхлабва?Въпреки всичко е добре да не се пие на гладно, защото има хора, които не са толерантни към кофеина или други съставки, които се съдържат в кафето....
Пържен ориз не по китайскиКогато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата.
Пържи се 2- 3 минути....
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо....