Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кексчета за кафетоКексчета за кафето
02 Дек.
Поднесете сутрин вашите кексчета за кафето....
Защо кафето не ми действаЗащо кафето не ми действа
23 Февр.
Ако забележите, че кафето не ви действа, тоест не усещате да ви ободрява и събужда сетивата ви, какъвто би трябвало да е ефектът му, то това не значи непременно, че напитката ви е некачествена или по невнимание сте си купили...
Яжте по половин авокадо на ден – не повече! Ето защоЯжте по половин авокадо на ден – не повече! Ето защо
12 Май
Ето защо учените определиха допустимата дневна доза и това е по половин авокадо на ден....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Нека ви предложа една рецепта, с която да откриете вкуса на този прекрасен зеленчук....
Ябълкови курабийки за кафетоЯбълкови курабийки за кафето
23 Окт.
Много лесни и подходящи за кафето! Опитайте!...
Не слагайте топлата храна в пластмасови съдове! Вижте защоНе слагайте топлата храна в пластмасови съдове! Вижте защо
04 Окт.
През последните години все повече хора избират да си носят обяд в офиса, вместо да избират ястия със съмнителен произход и неясно качество на съставките....
Колко калории има в кафето със сметана?Колко калории има в кафето със сметана?
10 Юни
Вижте още причини да не слагате сметана в кафето. Ако и на вас калориите ви идват в повече, ето с какво да замените сметаната....
Защо да не слагате гореща храна в хладилника?Защо да не слагате гореща храна в хладилника?
20 Януари
1
Всичко това е важно, защото в противен случай можете да развалите хладилника ви и в храната да се образуват вредни бактерии. Защо да не слагате гореща храна в хладилника?...
Моята мусака с повече лукМоята мусака с повече лук
19 Февр.
Добавяме черния пипер, чубрицата (аз слагам повечко, защото я обичаме, а и отива на мусаката) и 2 или 3 листа дафинов лист....
Ето защо трябва да ядете повече кивиЕто защо трябва да ядете повече киви
11 Май
Кивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на други. Това е съвсем несправедливо. Някои го избягват заради киселия вкус и неприятната консистенция на плода....
Ето защо не бива да пропускате сутрешното си кафеЕто защо не бива да пропускате сутрешното си кафе
07 Юни
Според ново проучване сутрешното кафе не бива да се изпуска, защото поддържа здравето на черния дроб. В изследването са се включили 23 793 души, като 14 000 от тях са пиели кафе всеки ден....
СметанаСметана
19 Септ.
1
Избор и съхранение на сметана Заквасената сметана се съхранява до 72 часа при 2 до 8 °C. Не е препоръчително да се замразява, защото в процеса на замразяване се разцепва на малки късове....
Не яжте пресен хляб! Ето защоНе яжте пресен хляб! Ето защо
01 Април
Нещо повече, апетитът за топъл хляб е много по-голям и консумираме значително по-големи количества хляб, когато той е пресен и ухае изкусително....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
9
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!
26 Юни
Това ще рече, че колкото повече студено пресован зехтин се използва при готвенето, толкова повече биоактивни съединения се освобождават и приемат от организма....
Не яж частично развалени ябълки! Ето защоНе яж частично развалени ябълки! Ето защо
13 Ноем.
А защо пък да не я настържем и да си направим от нея ябълков сладкиш или крем? Замисляли ли сте се обаче, че това може да се окаже крайно нездравословно за нас самите....
Не изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защоНе изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защо
29 Май
Лечението продължава 5 дена, след което не бива да се прекалява с гореизброените храни. В никакъв случай не бива да се стои или сяда на студено. Как се приготвя лек от дръжките на патладжана?...
Масло в кафето – защо?Масло в кафето – защо?
28 Ноем.
Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си проправя път и се налага съвсем скоро - през миналия век. Добавянето на масло в кафето обаче е нова и все още недотам популярна практика....
Защо да намалим кафето?Защо да намалим кафето?
03 Април
Заради всичко това, ако пиете повече кафе, специалистите препоръчват да се приемат и повече витамини....
Ето защо трябва да пиете кафето със сол вместо захарЕто защо трябва да пиете кафето със сол вместо захар
12 Февр.
Разбира се, придържайте се към едната щипка, защото по-голямо количество може да има обратен ефект и кафето да стене изключително неприятно на вкус....
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
25 Септ.
Семките от дюля задължително се варят цели и не се смилат, защото съдържат отровното вещество амигдалин. Прочети също как се съхраняват дюлите и научи как да си изсушиш дюли, и да си направиш сок от дюли....
Защо кафето разхлабва?Защо кафето разхлабва?
14 Март
Въпреки всичко е добре да не се пие на гладно, защото има хора, които не са толерантни към кофеина или други съставки, които се съдържат в кафето....
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата. Пържи се 2- 3 минути....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат. Приготвя се лесно и бързо....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...