Не слагайте кокосово масло върху лицето си! Ето защоНе слагайте кокосово масло върху лицето си! Ето защо
25 Ноем.
Rosi Stoyanova
Колкото и да е невероятно, дерматолозите съветват кокосовото масло да не се нанася върху лицето, защото не само няма да помогне, но може да навреди....
Слагайте лук в чорапите си преди лягане! Ето защоСлагайте лук в чорапите си преди лягане! Ето защоЗащо да слагате лук в чорапите си, преди да си легнете? И да си дойдем на думата - слагайте лук в чорапите преди лягане! Причината за това е, че той има много силни антибактериални и противовъзпалителни свойства....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
NEVI
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
СметанаСметана
04 Март
1
Rosi Trifonova
Други форми, под които се споменава сметаната са бита сметана, сметана на прах, сметана спрей, сметана за кафе и суха сметана....
Ето защо кафето в самолетите никога не е хубаво?Ето защо кафето в самолетите никога не е хубаво?Това е твърде странно, като се има предвид, че повечето от авиопревозвачите залагат на едни от най-популярните и качествени брандове за кафе, които зареждат машините им....
Каква е разликата между обикновена сметана, бита сметана, заквасена сметана и сладкарска сметана?Каква е разликата между обикновена сметана, бита сметана, заквасена сметана и сладкарска сметана?Готварска сметана Започваме с готварската сметана, която обикновено се използва при приготвянето на солни ястия. Сигурно сте чували или правилни вкусотийки от сорта на гъби със сметана или пилешко със сметана....
Защо да намалим кафето?Защо да намалим кафето?Заради всичко това, ако пиете повече кафе, специалистите препоръчват да се приемат и повече витамини....
Масло в кафето – защо?Масло в кафето – защо?Традицията да добавяме мляко, сметана и захар в кафето си проправя път и се налага съвсем скоро - през миналия век. Добавянето на масло в кафето обаче е нова и все още недотам популярна практика....
Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Това ще рече, че колкото повече студено пресован зехтин се използва при готвенето, толкова повече биоактивни съединения се освобождават и приемат от организма....
Ето защо трябва да пиете кафето със сол вместо захарЕто защо трябва да пиете кафето със сол вместо захарРазбира се, придържайте се към едната щипка, защото по-голямо количество може да има обратен ефект и кафето да стене изключително неприятно на вкус....
Яжте по половин авокадо на ден – не повече! Ето защоЯжте по половин авокадо на ден – не повече! Ето защоДиповете, каквото е и гуакамолето, в повечето случаи съдържа повече от едно авокадо в себе си....
Не слагайте топлата храна в пластмасови съдове! Вижте защоНе слагайте топлата храна в пластмасови съдове! Вижте защоПрез последните години все повече хора избират да си носят обяд в офиса, вместо да избират ястия със съмнителен произход и неясно качество на съставките....
Защо кафето разхлабва?Защо кафето разхлабва?Въпреки всичко е добре да не се пие на гладно, защото има хора, които не са толерантни към кофеина или други съставки, които се съдържат в кафето....
Диета със сметанаДиета със сметанаПриложението й е елементарно: 400 грама сметана (с масленост не повече от 20%) се разделя на 5 приема. За деня трябва да се приемат и 2 чаени чаши чай от шипки....
Защо да не слагате гореща храна в хладилника?Защо да не слагате гореща храна в хладилника?Всичко това е важно, защото в противен случай можете да развалите хладилника ви и в храната да се образуват вредни бактерии. Защо да не слагате гореща храна в хладилника?...