Какво съдържат дюлите?А през есенния сезон е задължително да превърнете тези вкусни плодове някой:
- сладкиш с дюли;
- сладко от дюли....
Страдате от диабет? Вземете мерки навреме!Знаете ли, че всеки десети човек в България страда от диабет? А че тази болест е четвъртата водеща причина за смърт в световен мащаб? Всяка година вследствие на диабета в България умират над 8000 души! Цифрата значително...
Яж зеле редовно! Ето защоЗелето е препоръчвана храна и за хора, страдащи от бъбреци и диабет, защото в този зеленчук има твърде малко азотни съединения....
Не яжте пресен хляб! Ето защоУханието на пресен хляб е несравнимо привлекателно. Асоциираме го с домашен уют и топлина, с вкусни гозби и приятно прекарани моменти на семейната трапеза.
Всеки човек бива омагьосан от аромата, който се разнася от...
Ето защо мащерка е билка-чудо!Ето защо, без да се налага повече, ще ви разкажем някои важни факти за мащерката с намерението да добавите това растение към вашия живот, което без съмнение ще се превърне в любимо....
Ето защо нахутът е толкова полезен!Нахутът, известен в нашите ширини и като леблебия, е бобова култура. Той е разпространен в почти целия свят. Изключително популярен е в Северна Африка, Близкия изток и Индия. Може да се консумира под формата на супа, хумус...
Ето защо да ядем повече фенелСветлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото.
Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Ето защо лютите чушки удължават животаЗа да удължи живота си човек, в продължение на няколко години е необходимо не само да се откаже от лошите навици, но и да се храни здравословно и да се занимава активно със спорт.
Лютите чушки са плодове на тропически...
Ароматните пъпеши: Ето защо тялото ги обичаВ сто грама пъпеш се съдържат 54 калории;
- За утоляване на жаждата е хубаво да пием сок от добре узрял пъпеш, който също така повишава апетита;
- Много е полезен при анемии, защото съдържа фолиева киселина(витамин...
Ето защо трябва да ядете повече кивиКивито е плод, който често остава пренебрегван за сметка на други. Това е съвсем несправедливо. Някои го избягват заради киселия вкус и неприятната консистенция на плода. Но когато кивито е узряло добре, то има чудесен...
Ето защо маслините са полезни за здраветоМаслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Днес в търговските обекти може да срещнете абсолютно всякакви разновидности маслинови продукти, маслинов пастет и какво ли още не, създадено...
Не изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защоБилките и натуралните масла са дар от природата, които могат да се използват при лечението на най-различни заболявания. Едно от тях са хемороидите, които са една от болестите, които често хората се притесняват да споменават...
Не яж частично развалени ябълки! Ето защоА защо пък да не я настържем и да си направим от нея ябълков сладкиш или крем?
Замисляли ли сте се обаче, че това може да се окаже крайно нездравословно за нас самите....
Медузите са храната на бъдещето! Ето защоМедузите могат да се окажат храната, която ще спаси човечеството от глад в близкото бъдеще. Бройката им в последно време нараства дотолкова сериозно, че предлага пред хората едно нестандартно решение в проблема с храната...
Дюлите алерген ли са?Можем ли да имаме алергия към дюли?
Дюлите са растение от семейство Розови с много специфичен вкус и аромат....
Кога се берат дюлите?С ароматните есенни плодове освен дюлева ракия може да приготвите много вкусотии, но вижте също как да съхранявате дюлите, как да обелите дюли и как да си направите сок от дюли....