Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
Опитайте още Амарант със зеленчуци, ядки и семки, Амарант с домати и гъби и Шоколадов пудинг с амарант....
Брашно от грах - кулинарна употребаБрашно от грах - кулинарна употреба
30 Януари
Кулинарна употреба на брашно от грах Брашното от грах се използва се в различни ястия - за по-добро усвояване. Не абсорбира мазнини при пържене....
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Може да се използва и като „коригиращ“ продукт в други френски брашна при приготвянето на различни кулинарни изкушения....
Кулинарна употреба на малцово брашноКулинарна употреба на малцово брашно
03 Ноем.
Важен момент е то да се ползва умерено, тъй като прекалено многото количество малцово брашно може да доведе до превтасване на тестото и кисел вкус....
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
03 Февр.
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
06 Ноем.
Брашното от мескит може да се използва като ароматен подсладител за различни сладки изделия самостоятелно или в комбинация с други видове зърнени брашна....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
Какви кулинарни употреби са подходящи при тученицата? Всички възможности за консумация са подходящи при това растение. В сурово състояние се прилага в салати....
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
03 Януари
чудим какъв вид храна е това, как се използва в кулинарията и защо непрекъснато се изтъкват ползите от консумацията му....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
10 Февр.
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
04 Февр.
За най-добри резултати брашното от елда трябва да се използва в комбинация с други пълнозърнести брашна, съставляващи 25–50% от общото брашно в рецептата. 1/2 чаша (60 грама) брашно от елда предлага: Калории: 200;...
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
26 Януари
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
27 Август
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиСлънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползи
10 Окт.
Ето някои кулинарни приложения и ползи на слънчогледовото брашно: Ползи на слънчогледовото брашно Без глутен в състава Слънчогледовото брашно е безглутенов продукт, който е подходящ за хора с глутенова непоносимост...
Брашното от лупина - предимства и кулинарна употребаБрашното от лупина - предимства и кулинарна употреба
26 Август
Ползите за здравето от това брашно се определят от неговия хранителен състав....
Мащерка - кулинарна употреба и ползи за здраветоМащерка - кулинарна употреба и ползи за здравето
28 Август
Дамите, които имат болезнена менструация, също могат да се възползват от чудодейните ползи от мащерката, за да елиминират болката в областта на корема....
Див лук - здравословни ползи и кулинарна употребаДив лук - здравословни ползи и кулинарна употреба
02 Септ.
Това растение има здравословни ползи и намира приложение в народната медицина. Още в древни времена с него са лекували скорбут, холера, чума и други сериозни болести....
Багети с оризово брашно и амарантБагети с оризово брашно и амарант
19 Дек.
Поръсете всяка багета с брашно. Оставете багетите за около 15 минути да втасат отново. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до розова коричка. Багетите с оризово брашно и амарант са много вкусни....
Здравословни ползи от амарантЗдравословни ползи от амарант
03 Февр.
Амарантът е не толкова позната у нас зърнена култура, известна на света още от времето на ацтеките. Впечатляващите ѝ хранителни качества са в комбинация с безброй ползи....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Сирене Трапист - кулинарна употребаСирене Трапист - кулинарна употреба
08 Януари
Кои кулинарни предложения със сирене трапист са най-често приготвяни? Сандвичите на скара са нещо, което се прави почти всеки ден. Здравословното хранене изисква замяната на белия хляб с ръжен или черен....