Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на сорбе
31 Август
Технология на приготвяне на перфектното сорбе - Сварява се захарен сироп и се охлажда; - Прави се пюре от горски или други плодове; - Комбинират се пюрето и сиропът; - Десертът се слага във фризера; - Разбърква се на...
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
Технология на приготвяне на печено прасенцеТехнология на приготвяне на печено прасенце
30 Дек.
За да се образува хрупкава златиста коричка, няколко пъти прасенцето се полива с мазнината от тавата по време на печенето. След като прасенцето е готово, се вади от тавата и се приготвя сосът....
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
06 Март
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Ако прекалите с времето на приготвянето ѝ, просто ще получите рибена каша, а не рибно ястие....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
05 Дек.
Хубавото обаче е, че те са едри и премахването им няма да ви отнеме много време. Речният кефал е от семейството на шаран, а морският от семейство кефалови....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
09 Ноем.
Ако не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Един от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти....
Тънкости при приготвянето на греяна ракияТънкости при приготвянето на греяна ракия
22 Дек.
5
Има много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят. 1....
Тънкости при приготвянето на топли сосовеТънкости при приготвянето на топли сосове
14 Март
Има три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се разбърква 2 – 3 мин., почти без да промени цвета си - този сос е подходящ за светли запръжки....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Начин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Дали е готова може да се провери по сока, който се отделя, като се пробождат с игла дебелите части, по време на готвенето....
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
11 Септ.
22
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
16 Април
4
Максималното време за варене е 10 до 15 минути. Много важен съвет при готвене на спанак. За най-здравословно приготвяне варете спанака на пара....
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
17 Април
1
Необходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши. Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
През това време може да направите т.нар. последен щрих, или по-точно - тайната на неустоимия вкус на домашните багети. Разбийте 1 белтък с ч.л. вода и със сместа ги намажете....
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Силата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
Тънкости при приготвянето на паста и пицаТънкости при приготвянето на паста и пица
14 Ноем.
2
При тънкостите за приготвянето на вкусна паста дори количеството вода при варенето е от значение. Всички видове макарони спагети и т.н. се нуждаят от достатъчно пространство в съда....
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранТънкости при приготвянето на ястия с шафран
24 Февр.
Въпреки това, тънкостите в приготвянето на ястия с шафран често се пренебрегват, което води до ястия, които са по-малко ароматни и визуално поразителни, отколкото биха могли да бъдат....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Много е лютив и се прави от чушки "Чили"от туршия; 9. Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10....
Тънкости при приготвяне на постни кюфтетаТънкости при приготвяне на постни кюфтета
15 Дек.
Какви тънкости съществуват при приготвянето на постни кюфтета? При приготвянето на постни кюфтета съществуват определени тънкости, за които трябва да се внимава, за да не се получи разпадане при приготвяне....
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТънкости в приготвяне на пандишпанов блат
03 Юни
Това е една от тънкостите при приготвянето на пандишпанов блат. Вече знаете как се прави сполучлив пандишпан и може да изненадате своите любими хора с вкусни кулинарни творения....