Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на перфектното сорбе
- Сварява се захарен сироп и се охлажда;
- Прави се пюре от горски или други плодове;
- Комбинират се пюрето и сиропът;
- Десертът се слага във фризера;
- Разбърква се на...
31 Август
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Технология на приготвяне на печено прасенцеЗа да се образува хрупкава златиста коричка, няколко пъти прасенцето се полива с мазнината от тавата по време на печенето. След като прасенцето е готово, се вади от тавата и се приготвя сосът....
30 Дек.
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13
Тънкости при приготвянето на рибаАко прекалите с времето на приготвянето ѝ, просто ще получите рибена каша, а не рибно ястие....
26 Дек.
Тънкости при приготвянето на кефалХубавото обаче е, че те са едри и премахването им няма да ви отнеме много време.
Речният кефал е от семейството на шаран, а морският от семейство кефалови....
05 Дек.
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти....
17 Април
Тънкости при приготвянето на греяна ракияИма много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят.
1....
22 Дек.
5
Тънкости при приготвянето на топли сосовеИма три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се разбърква 2 – 3 мин., почти без да промени цвета си - този сос е подходящ за светли запръжки....
14 Март
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаДали е готова може да се провери по сока, който се отделя, като се пробождат с игла дебелите части, по време на готвенето....
23 Април
Тънкости при приготвяне на пържолиПриготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
11 Септ.
22
Тънкости при приготвяне на спанакМаксималното време за варене е 10 до 15 минути. Много важен съвет при готвене на спанак.
За най-здравословно приготвяне варете спанака на пара....
16 Април
4
Тънкости при приготвяне на сушиНеобходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши.
Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
17 Април
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиПрез това време може да направите т.нар. последен щрих, или по-точно - тайната на неустоимия вкус на домашните багети. Разбийте 1 белтък с ч.л. вода и със сместа ги намажете....
03 Януари
1
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
21 Ноем.
Тънкости при приготвянето на паста и пицаПри тънкостите за приготвянето на вкусна паста дори количеството вода при варенето е от значение. Всички видове макарони спагети и т.н. се нуждаят от достатъчно пространство в съда....
14 Ноем.
2
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранВъпреки това, тънкостите в приготвянето на ястия с шафран често се пренебрегват, което води до ястия, които са по-малко ароматни и визуално поразителни, отколкото биха могли да бъдат....
24 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияМного е лютив и се прави от чушки "Чили"от туршия;
9. Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10....
30 Януари
Тънкости при приготвяне на постни кюфтетаКакви тънкости съществуват при приготвянето на постни кюфтета?
При приготвянето на постни кюфтета съществуват определени тънкости, за които трябва да се внимава, за да не се получи разпадане при приготвяне....
15 Дек.
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТова е една от тънкостите при приготвянето на пандишпанов блат.
Вече знаете как се прави сполучлив пандишпан и може да изненадате своите любими хора с вкусни кулинарни творения....
03 Юни