Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Защо да си направим агнешка кайма?Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
30 Юли
Да си направим кайма за кюфтетаКаймата за кюфтетата се мели на мелачка от тлъсто свинско и телешко месо, в пропорция 60 към 40.
За целта могат да се използват още биволско, овче, магарешко, конско и дивечово месо....
10 Окт.
4
Да си направим кайма в домашни условияВсеки се е опитвал, поне някога, да си направи кайма в домашни условия. За тази цел на помощ идва незаменимата мелачка. Всъщност, меленето на месото е една лесна стъпка от целия процес....
01 Дек.
2
Да си направим соева кайма и кюфтенцаМожете да използвате готова соева кайма, а можете да си я направите и сами....
09 Май
1
Как да си направим заешка каймаНай-подходящо при направа на кайма от заешко месо е контрафилето, но резултатът също ще бъде добър и ако използвате плешка или заешко бутче....
03 Февр.
Как да си направим патешка кайма?От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма....
31 Юли
Как да си направим хубава кайма?Кайма, още повече хубава кайма не се прави от един вид месо. За приготвянето ѝ се използва смес от телешко, говеждо и агнешко, както и свинско месо, което да подобри качеството на каймата....
27 Окт.
Лечебен извлек при магарешка кашлицаПредварително накиснете лененото семе в малко топла вода, извадете и объркайте със меда, хубаво е да постои поне час
Напълнете ряпата със меда и лененото семе - след няколко часа се отделя сок....
26 Януари
Как да си приготвим кайма от риба?За да обогатите каймата от риба с мазнина, може да добавите парче масло или малко сланина, която ще я направи особено вкусна....
13 Юни
КаймаНяма как да постигнем страхотен вкус на каймата, дори и с много подправки, ако не сме подбрали преди това месото, с което да я направим....
29 Септ.
2
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2