Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е важно да ядем повече авокадо?Авокадото се грижи за здравето на костите ни
Авокадото е богато на витамин К, който играе важна роля за здравето на костите и ни предпазва от редица заболявания, включително и остеопороза....
08 Април
Защо е толкова важно да ядем кускус?Важно е да ядем кускус и заради многото му здравословни ползи. Какво представлява кускусът и какво дава на организма консумацията му?...
24 Март
Защо е важно да ядем храни с високо съдържание на мед?Разграждат мастните клетки
Храните с високо съдържание на мед играят важна роля в разграждането на мастните клетки, а това е от голямо значение за поддържането на здравословно тегло.
4....
30 Август
Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?А относно това защо е толкова важно да си похапвате черна ряпа, прочетете в следните редове.
Черната ряпа е 3 пъти по-богата на калий от бялата ряпа....
19 Ноем.
Защо е важно да ядем редовно кромид лук?В менюто ни трябва да присъства кромид лук, за да функционира организмът ни добре и да се предпазим от много заболявания. Лукът е полезен не само за здравето, но и за добрия външен вид на човека. Той е богат на витамини...
25 Окт.
1
От коя храна по колко да ядем, за да сме слабиЗатова е много важно да не преяждаме, а да имаме нормални порции.
За жалост, живеем във времена, в които се храним по-обилно от всякога....
22 Юли
1
Защо да ядем къриИма доста хора, мислещи, че листата от къри просто придават вкус на тяхната храна. Но има и много други причини да употребяваме този продукт.
Кърито много помага при контролирането на диария....
23 Февр.
Защо да ядем картофи?Доскоро се смяташе, че картофите не са много здравословна храна и се препоръчва да се избягва тяхната консумация, особено на пържените картофи....
22 Май
Защо да ядем риба?Тя е сред най-лесно усвоимите храни от организма, защото съдържа белтъчини, ненатоварващи храносмилането.
Рибата има наистина забележителен хранителен състав, на който се дължат всички ползи от нейната консумация....
27 Окт.
Ето защо трябва да ядем само сезонни храниНашите органи са така устроени, че се нуждаят от това допълване на различни по форма, цвят и вкус храни през различните сезони....
02 Юли
Защо да ядем листни зеленчуци?Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад.
Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
24 Май
Защо да ядем повече киселец?Тъй като киселецът осигурява огромна доза фибри, витамини А, С и В6, желязо, магнезий, калий и калций, той се счита за здравословна храна. По аптеките киселецът се предлага под формата на чай....
01 Май
Защо да ядем сурови яйца?Суровите яйчни жълтъци са една от малкото храни, съдържащи витамин D - с 36 процента повече от твърдо сварените....
11 Юни
Защо да ядем повече орехи?Те могат да се консумират както самостоятелно, така и като добавка към различни други храни. Добавяйте ги към здравословни закуски, салати и десерти. Препоръчителната дневна доза е само 1 шепа - около 10 ореха....
10 Февр.
Защо да ядем повече ягоди?Ягоди като добър помощник в отслабването
Ягодите са подходяща храна, за хора, които спазват диети и се борят с излишните килограми....
16 Май
Защо да ядем повече авокадо?Вместо да захранвате вашето бебе с преработени храни, авокадото може да е първата храна за вашето детенце. И не на последно място е високото съдържание на магнезий в плода....
16 Окт.
Защо да не ядем яйцаЛошото е, че дори да купуваме само яйца от био-, органично замеделие или щастливи кокошки, останалите неминуемо присъстват навсякъде – в готовите храни, ресторантите, т.н....
06 Февр.
9
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем повече ориз?Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз....
22 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Освен това той влиза в графата на нискокалоричните храни, като поради това днес все по-голяма популярност набира диетата с мандарини....
18 Дек.
Защо да спрем да ядем месоТе блокират натрупването и образуването на калций и други елементи, важни за развитието на човешкото тяло.
Освен всички друго има още много елементи, които тровят тялото ни в комбинация с месото....
20 Май
1
Защо е важно да ядем плодове и кога са най-полезни те?Консумацията на плодове се възприема като най-обикновено нещо и често дори не си даваме сметка за ползите от плодовете.
Плодовете съдържат преди всичко голямо количество витамин С, който е необходим като вещество, предпазващо...
03 Април
Защо да ядем люто?Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек....
04 Дек.
Защо да ядем праскови?В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие. Ние познаваме два вида праскови - едните са мъхести, другите са голи и се наричат нектарини...
24 Ноем.