Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е важна консумацията на яйца от децата?Защо е важна консумацията на яйца от децата?
14 Юли
Ето и трите най-важни въпроса /виж галерията/, които се отнасят до консумацията на яйца от малчугани, и техните отговори, които ще ви уверят, че ползите от кокошите яйца за детското хранене са огромни. page1....
Ползите от консумацията на 3 яйца дневноПолзите от консумацията на 3 яйца дневно
15 Ноем.
Вижте още: - За какво са полезни сушените черупки от яйца; - Най-здравословните начини за приготвяне и консумация на яйца....
Как влияе консумацията на яйца на човешкото тяло?Как влияе консумацията на яйца на човешкото тяло?
25 Юли
Те са богат източник на важни витамини и минерали и са най-добрият естествен източник на високи протеини....
Колко е нормалната дневна консумация на яйцаКолко е нормалната дневна консумация на яйца
10 Юли
Дневна консумация яйца Препоръчително е възрастните да ограничават холестерола си до по-малко от 500 мг на ден....
Защо закуската е важна?Защо закуската е важна?
20 Ноем.
Запомнете, че закуската е важна, за да бъдат здрави тялото и умът. Сутрешната закуска подпомага функцията на мозъка, мислите се избистрят, човек става по-концентриран и ефективен в дейността си....
Ползи и вреди от консумацията на черупки от яйцаПолзи и вреди от консумацията на черупки от яйца
25 Февр.
Нека се запознаем отблизо с тях и да видим ползите и рисковете от консумацията им. Яйчените черупки намират приложение в кухнята като калциева добавка....
Защо е вредна консумацията на консервирани храни?Защо е вредна консумацията на консервирани храни?
24 Март
Още в най-древни времена хората са се стремели да запазят излишъците от храната или сезонните продукти за по-дълго време. Използвали са методи като сушенето на слънце, опушването на огъня, обилното осоляване, замразяването...
Защо чувствам тежест след консумация на протеин?Защо чувствам тежест след консумация на протеин?
27 Март
Приемът на протеин играе важна роля за поддържането на здравословен начин на живот и функциониране на организма....
Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?
30 Май
Научно доказано е, че консумацията на захар може да ограничи донякъде този ефект. Важно е още да знаете, че захарта не е заместител на други по-здравословни източници на енергия....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те. В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве. Изключително лесни за смилане, те осигуряват чудесен тласък на имунната система и са напълно балансиран хранителен пакет....
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Въпреки това веганите се отказват от консумацията им. Това се обяснява от една страна от факта, че яйцето всъщност представляват е неоплодена яйцеклетка....
Най-здравословните начини за приготвяне и консумация на яйцаНай-здравословните начини за приготвяне и консумация на яйца
21 Ноем.
Яйцата са добър източник на биотин, който е важно хранително вещество, използвано в метаболизма на мазнините и захарта....
Защо е важно провеждането на цитонамазка?Защо е важно провеждането на цитонамазка?
15 Дек.
Всяка жена трябва да знае, че е изключително важно редовно да посещава своя гинеколог и да се подлага на цитонамазка поне веднъж годишно, дори да няма видими причини за тревога....
Защо кърменето е важно?Защо кърменето е важно?
25 Август
Кърмата е важна за благополучието на новороденото, защото в нея се съдържат много хранителни вещества и антитела, чиято роля е да предпазват бебето от инфекции в началото на неговия живот....
Защо Бадемите са важна хранителна добавка?Защо Бадемите са важна хранителна добавка?
06 Юли
Консумацията на бадеми между основните хранения намалява чувството за глад. Консумацията на бадеми и лешници предпазва нивата на липидите в кръвта, което осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания....
Защо е полезна редовната консумация на сьомга?Защо е полезна редовната консумация на сьомга?
07 Окт.
Сьомгата е една от най-популярните риби в кулинарията, защото има нежна, сладникава плът. Тази риба е специално отгледана, така че на пазара има голям брой сьомга с най-разнообразно качество и вкус. Най-добрата, разбира...
Защо да ядем яйца?Защо да ядем яйца?
24 Ноем.
Важно е количеството и начинът на приготвяне на тази питателна храна....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
А това е особено важно през зимните месеци, когато студът и ползването на шапки може да я увредят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
04 Април
Малките, пъстри яйца от пъдпъдък не са особено популярни у нас. Това обаче е сериозен пропуск, тъй като те са невероятно ценен източник на хранителни вещества, витамини и минерали. Макар да са съвсем миниатюрни, пъдпъдъчите...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
Педиатрите препоръчват точно този вид яйца, защото много рядко се проявява алергия към тях, което е особено важно за малките деца....
Яйца на вестникЯйца на вестник
07 Януари
Яйцата на очи се пекат 5 минути, сервират се в чиния и се слагат червеният пипер, солта и магданозът. Яйцата на вестник са невероятно ретро ястие!...
Яйца на фурнаЯйца на фурна
27 Февр.
Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Огнеупорен съд се маже с масло. Маслото се разтапя, добавя се брашното и се бърка. Прибавя се млякото и се бърка непрекъснато. Прибавя се пармезанът и индийското орехче...
Яйца на очиЯйца на очи
06 Януари
8
Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат. Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...
Яйца на очиЯйца на очи
06 Януари
8
Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат. Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...