Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е полезно да ядем кестени?Защо е полезно да ядем кестени?
17 Окт.
Кестените са не само вкусни, но са и много полезен източник на хранителни вещества. Ето защо са култивирани още преди 6 хиляди години в Китай и от 3 хиляди години на Стария континент....
Защо е полезно да ядем гъби?Защо е полезно да ядем гъби?
18 Дек.
Защо е толкова полезно да ядем гъби? Те съдържат фибри, витамини В1, В2; B3, B5, B6, B9, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк. ...
Защо е толкова важно да ядем кускус?Защо е толкова важно да ядем кускус?
24 Март
Полезна храна е и за бременни жени и малки деца. Нужно е да се внимава при алергия към зърнени храни, както и при заболявания като диабета и проблеми с щитовидната жлеза....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?
19 Ноем.
А относно това защо е толкова важно да си похапвате черна ряпа, прочетете в следните редове. Черната ряпа е 3 пъти по-богата на калий от бялата ряпа....
Защо е полезно да ядем печени кестени?Защо е полезно да ядем печени кестени?
25 Окт.
Защо е полезно да ядем печени кестени? Разнообразните ползи за здравето са основната причина печените кестени да бъдат толкова популярни, наред с това, че са вкусни....
Защо е полезно да ядем картофено пюре?Защо е полезно да ядем картофено пюре?
18 Февр.
Съдържанието на витамини С и Р в грудките е толкова високо, че 300 г картофи могат да осигурят дневна доза за организма....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
30 Март
Бързото ходене е комбиниране на полезното с приятното, което превръща тази физическа активност в забавление....
Защо е полезно да ядем портокал след храненеЗащо е полезно да ядем портокал след хранене
24 Март
Накратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?
29 Юни
Ядките и семената са основна част от здравословното и балансирано хранене. Тиквените семки увеличават приема на няколко основни хранителни вещества. За разлика от печените, суровите тиквени семки предлагат по-голяма хранителна...
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо пчелната пита е толкова полезна?Защо пчелната пита е толкова полезна?
29 Май
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Скумрия с патладжаниСкумрия с патладжани
19 Август
Слага се капакът и скумрията с патладжани се слага да се пече. Накрая се пече около 20 минути без капак, за да се сгъсти....
Скумрия в гювечСкумрия в гювеч
23 Януари
Захлупваме и печем около 90 мин на максимума на фурната (но тя трябва да бъде студена). На 80-тата минута изключваме и то продължава да се готви....