Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ли са сушените ябълки?Здравословни ли са сушените ябълки?
03 Февр.
Яденето на сушени ябълки осигурява и малки количества други минерали, включително мед, манган и селен. Съвети за готвене на сушени ябълки Сушените ябълки са полезни в кухнята, придавайки аромат на редица ястия....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят. Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
29 Окт.
Прави страхотен тандем с орехи, козе сирене, сушени плодове и балсамов винегрет. Суровият спанак обаче не допада на всеки. Затова може да се задуши с масло и зехтин за 5-6 минути като запазва прекрасния си вкус....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
30 Май
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
29 Юли
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда. 5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
17 Май
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Полезни ли са сушените кайсииПолезни ли са сушените кайсии
12 Март
2
Сушените кайсии, сварени на компот, са полезен десерт за децата. Сушените кайсии са полезни при авитаминоза. Те са добро пречистващо и диуретично средство....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
01 Септ.
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
17 Март
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Полезни пълнени ябълкиПолезни пълнени ябълки
12 Дек.
Режи се горната част на ябълките и се дълбаят отвътре. В купа се смесват съставките и с лъжица се пълнят ябълките. Пекът се 20 минути....
Печените ябълки полезни ли са?Печените ябълки полезни ли са?
12 Март
При термичната обработка голяма част от тях се запазват, така че печените ябълки също са една много важна за организма ни храна. Печените ябълки са полезни при хора, опитващи се да отслабнат....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
За ползата от сушените ябълкиЗа ползата от сушените ябълки
12 Юни
Ябълките са любим плод на повечето хора – има ги навсякъде и целогодишно. Защо обаче е добре да хапваме сушени ябълки? Какви са полезните свойства на сушените ябълки и как да ги използваме за здраве?...
За какво са полезни печените ябълки?За какво са полезни печените ябълки?
09 Септ.
Всеки знае за високата хранителна стойност и многото ползи на пресните ябълки, но малко хора смятат, че когато са изпечени, те са не по-малко полезни....
Сушените плодове са по-полезни от преснитеСушените плодове са по-полезни от пресните
12 Май
Въпреки разпространеното мнение, сушените плодове не съдържат толкова много захар. Това ги прави уникални продукти....
Сушените сини сливи са полезни колкото преснитеСушените сини сливи са полезни колкото пресните
17 Ноем.
1
Всеизвестно е, че сините сливи се консумират освен пресни, на сладко, конфитюр, компот, и сушени. Ако смятате, че сушените сини сливи са по-малко полезни от свежите, току-що набрани плодове – грешите....
С какво са полезни сушените сини сливи?С какво са полезни сушените сини сливи?
12 Май
Противопоказания и вреди на сушените сини сливи Въпреки всичките им ползи сушените сливи не са полезни за всички. Не се препоръчват, поради своята калорична стойност при затлъстяване и диабет....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
02 Юни
Благодарение на ежедневната консумация на боровинки и полезните им съставки, се подобрили показателите на сърцето, нормализирали се кръвното и високата кръвна захар....
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниЗащо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
01 Април
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....