Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоВремето, което ще ви бъде необходимо за втасването на тестото зависи от това какво сте решили да приготвяте. Най-много време за втасване има козунак, при него и месенето е доста дълго.
4....
09 Дек.
3
Колко време втасва тестото?След като омесите тестото, то трябва да втаса. Ако в стаята ви е твърде топло, оставете го да се надигне на някой плот....
16 Ноем.
Какво помага за доброто втасване на тестото?Много важна е температурата, при която тестото втасва!
Готовото тесто може да поставите да втасва близо до фурната, печка или радиатор.
При втасването е хубаво тестото да се завие с кърпа или стреч фолио....
18 Май
Тестото за киш (Pate brisee)Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата.
В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
15 Януари
При колко градуса втасва тестото?Процесът на втасване може да се ускори, ако поставите тестото в съд, а съда поставите на водна баня или на пара. Най-бързо ще втаса тесто, поставено в найлонов плик и потопено в топла вода....
07 Януари
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Палачинки, които не се късатГотовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.
В намазнен тиган се изпържват палачинки....
11 Юни
5
Как да втаса по-бързо тестото?Тестото, замесено с прясна мая, втасва винаги много по-бързо от тесто, замесено със суха мая.
Другата тайна за по-бързо втасване на тестото е да го месите на твърд плот дълго време....
22 Февр.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Защо тестото лепне?Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
02 Окт.
Как да не лепи тестото?От друга страна тестото за козунаци трябва да е меко и лепкаво.
Ето защо отговорът на въпроса защо тестото лепне, понякога може да бъде - защото така трябва!...
11 Дек.
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеИзмийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио.
Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
26 Ноем.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Защо не сънувам?Добрият сън е фундаментална част от човешкото здраве. Именно чрез спането тялото ни се възстановява, отпочива, а в този период се извършват и някои жизненоважни процеси. Сънуването е част от него и представлява неволеви...
25 Август
Защо не отслабвам?Какви са възможните последствия – ще се почувствате зверски гладни по-късно, и тогава, когато най-вероятно имате по-малък достъп до здравословна храна, ще си вземете нещо тестено и далеч не полезно....
19 Януари
Може ли тестото да втаса в хладилник?Важно е да знаете, че добре замесеното тесто, за което се използвани качествени продукти, ще втаса без проблеми в хладилник, просто доста по-бавно....
23 Април
1
Защо тестото се рони?В първия случай сода бикарбонат, бакпулвер или амонячна сода, при което се изисква само обединение на съставките в гладко тесто, без да месим продължително и без да чакаме да втасва....
14 Януари
Защо тестото се къса?А вижте как се прави перфектното тесто за пица, тесто за багети, тесто за понички....
27 Януари
Защо тестото става твърдо?Когато месите тестото, си добавяйте по малко вода. Така тестото ще стане по-меко.
Трябва да спазвате необходимото време за втасване....
14 Дек.
Защо тестото става жилаво?Начинът да успеем да оформим и завършим нашето тестено изделие, е просто да оставим тестото да се отпусне за 15 минути.
При самото втасване също жилавото тесто се омекотява и глутеновите връзки се отпускат....
22 Януари