Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоКолко време трябва да втасва тестото
09 Дек.
3
Времето, което ще ви бъде необходимо за втасването на тестото зависи от това какво сте решили да приготвяте. Най-много време за втасване има козунак, при него и месенето е доста дълго. 4....
Защо не бухва тестото?Защо не бухва тестото?
11 Дек.
Тайната на вкусния домашен хляб е в хубавото омесеното тесто....
Колко време втасва тестото?Колко време втасва тестото?
16 Ноем.
След като омесите тестото, то трябва да втаса. Ако в стаята ви е твърде топло, оставете го да се надигне на някой плот....
Какво помага за доброто втасване на тестото?Какво помага за доброто втасване на тестото?
18 Май
Много важна е температурата, при която тестото втасва! Готовото тесто може да поставите да втасва близо до фурната, печка или радиатор. При втасването е хубаво тестото да се завие с кърпа или стреч фолио....
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш (Pate brisee)
15 Януари
Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата. В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
При колко градуса втасва тестото?При колко градуса втасва тестото?
07 Януари
Процесът на втасване може да се ускори, ако поставите тестото в съд, а съда поставите на водна баня или на пара. Най-бързо ще втаса тесто, поставено в найлонов плик и потопено в топла вода....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки....
Как да втаса по-бързо тестото?Как да втаса по-бързо тестото?
22 Февр.
Тестото, замесено с прясна мая, втасва винаги много по-бързо от тесто, замесено със суха мая. Другата тайна за по-бързо втасване на тестото е да го месите на твърд плот дълго време....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Защо тестото лепне?Защо тестото лепне?
02 Окт.
Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
Как да не лепи тестото?Как да не лепи тестото?
11 Дек.
От друга страна тестото за козунаци трябва да е меко и лепкаво. Ето защо отговорът на въпроса защо тестото лепне, понякога може да бъде - защото така трябва!...
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Защо не сънувам?Защо не сънувам?
25 Август
Добрият сън е фундаментална част от човешкото здраве. Именно чрез спането тялото ни се възстановява, отпочива, а в този период се извършват и някои жизненоважни процеси. Сънуването е част от него и представлява неволеви...
Защо не отслабвам?Защо не отслабвам?
19 Януари
Какви са възможните последствия – ще се почувствате зверски гладни по-късно, и тогава, когато най-вероятно имате по-малък достъп до здравословна храна, ще си вземете нещо тестено и далеч не полезно....
Може ли тестото да втаса в хладилник?Може ли тестото да втаса в хладилник?
23 Април
1
Важно е да знаете, че добре замесеното тесто, за което се използвани качествени продукти, ще втаса без проблеми в хладилник, просто доста по-бавно....
Защо тестото се рони?Защо тестото се рони?
14 Януари
В първия случай сода бикарбонат, бакпулвер или амонячна сода, при което се изисква само обединение на съставките в гладко тесто, без да месим продължително и без да чакаме да втасва....
Защо тестото се къса?Защо тестото се къса?
27 Януари
А вижте как се прави перфектното тесто за пица, тесто за багети, тесто за понички....
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
14 Дек.
Когато месите тестото, си добавяйте по малко вода. Така тестото ще стане по-меко. Трябва да спазвате необходимото време за втасване....
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
22 Януари
Начинът да успеем да оформим и завършим нашето тестено изделие, е просто да оставим тестото да се отпусне за 15 минути. При самото втасване също жилавото тесто се омекотява и глутеновите връзки се отпускат....