Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем картофи?Картофите съдържат нишесте.
Минералите, съдържащи се в картофите, оцеляват и при термична обработка.
При термичната обработка на картофите се губи само голяма част от витамин С, който се съдържа в тях....
22 Май
Защо да ядем картофиАко си мислите, че ядейки картофи, не можете да отслабнете, то тогава ще ви изненадаме, като ви кажем, че картофите са изключително полезни при борбата с килограмите, защото в 100 грама сварени картофи се съдържат 82 ккал...
26 Ноем.
Ядем по-евтини череши, ягоди и картофиПрез пролетта цените на любимите ни ягоди, череши и картофи бележат спад. Нещо повече – по пазарите могат да се намерят и по-евтини оранжерийни краставици и домати....
21 Май
Защо да ядем къриКакто знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
23 Февр.
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
27 Окт.
Защо ядем месо?Човекът е всеяден. Дебатът за това кое месо е най-здравословно никога няма да приключи.
Месото е най-важният източник на протеини, а освен това има много витамини, особено от група В, минерали, аминокиселини и др....
27 Май
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Можете да разчитате на ползата от чушките за здравето си и да ги консумирате целогодишно!
Вижте още:
- Икономични манджи с чушки от детството;
- Как се правят пълнени чушки със сос - ръководство за начинаещи...
04 Окт.
Червени чушки - защо са толкова полезниТези многогодишни зеленчукови растения принадлежат на семейство Картофови. Плодът на пипера представлява куха ягода, най-често с издължена или овална форма....
04 Април
Ето защо лютите чушки удължават животаКое прави лютите чушки такъв мощен здравословен стимулатор?
Лютите чушки са тропически храст от рода Capsicum - многогодишно зеленчуково растение от семейство картофови, което се отглежда като едногодишно растение....
18 Януари
Ето защо лютите чушки удължават животаЛютите чушки са плодове на тропически храсти от рода Capsicum (вж. пипер), които съдържат веществото капсаицин....
27 Ноем.
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем повече ягоди?Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
16 Май
Защо да ядем повече орехи?Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
10 Февр.
Защо да ядем листни зеленчуци?Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад.
Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
24 Май
Защо да ядем повече киселец?Повечето от рецептите с киселец, които се откриват, идват от Франция, където растението се използва от векове в народната медицина, както и за приготвянето на супи и яхнии....
01 Май
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
06 Февр.
9
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем сурови яйца?Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.
Когато се приготвя...
11 Юни
Защо да ядем повече ориз?Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
22 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Мандарините са вечният символ на новата година още от детството ни. Именно сега е сезона им, когато можем да си ги хапваме всеки ден, но освен приятният им вкус, тези плодове имат и множество ползи за нашето здраве. Ако...
18 Дек.
Защо да ядем люто?Има много рецепти, в които две основни съставки са чушки чили и шоколад, но те се използват като афродизиак....
04 Дек.
Защо да ядем яйца?Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня.
Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
24 Ноем.
Защо да ядем праскови?В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие. Ние познаваме два вида праскови - едните са мъхести, другите са голи и се наричат нектарини...
24 Ноем.
Защо да ядем спанак?Спанакът е чудесна суперхрана, пълна с витамини, нискокалорична и полезна за здравето на човека. С ежедневния си прием осигуряваме на организма протеини, желязо, витамини и минерали.
Една от важните причини да ядем...
24 Ноем.
Защо да ядем ябълки?Ябълките са много полезни за здравето, без значение техния цвят. Богати са на витамини и минерали, съдържат ценни фибри.
Има много рецепти с ябълки и не е задължително да се хапват в суров вид. Можем да си приготвим...
24 Ноем.