Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Баклава с шамфъстък и каймакПоръсваме с шамфъстък. Печем във фурна, загрята до 180 градуса, докато кората придобие златист цвят....
27 Февр.
1
Шоколадови кубчета с шамфъстък и боровинкиИзвадете от тавичката и нареже на кубчета шоколадовите кубчета с шамфъстък и боровинки....
23 Юни
Реване с шамфъстък и кокосови стърготиниНарязваме си сиропирания сладкиш, както си пожелаем, и поръсваме с шамфъстък и кокосови стърготини.
Консумира се охладено реване с шамфъстък и кокосови стърготини....
12 Юли
Морковена салата с шамфъстък и сиренеАко ядките от шамфъстък са сурови, запечете ги за много кратко на сух тиган и когато изстинат смесете със всичко останало.
Разбъркайте меда със зехтина и залейте салатата....
14 Юли
Пълнена риба с шамфъстък и стафидиИзмиваме ориза добре и го заливаме със солена вода да престои за 30 минути.
В съд върху котлона запържваме ситно нарязания лук, стафидите и шамфъстъците в зехтина....
25 Януари
Как да си направим захаросани плодовеКак да приготвим захаросани плодове?
Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
28 Април
Кускус с шамфъстък по мароканскиБадемите и шамфъстъкът се смесват и се смилат.
Бульонът се излива в тенджера и се оставя да заври на слаб огън. Добавя се кускусът и се вари до омекване. Стафидите се запържват за 2 минути в маслото....
07 Февр.
Панакота с паста от шамфъстък и шоколадПанакотата с паста от шамфъстък и шоколад е готова....
19 Май
1
Класическа турска баклава с шамфъстък и грисДобавят се 2-3 капки сок от лимон, за да не се захароса впоследствие.
7....
21 Дек.
Няколко начина да си направим захаросани ябълкиЗа да направите хубав карамел е необходимо да се въоръжите с много търпение. Захарта може да се карамелизира на водна баня, което е по-добър вариант, тъй като тогава няма опасност тя да загори....
08 Март
Сандвич с шамфастък и сьомгаПоръсете сандвича с шамфастък.
Добър апетит!
Толкова просто и в същото време с толкова фин вкус! Шамфастък и сьомга - ядката на кралете в комбинция с кралицата на рибите!...
20 Дек.
Джемели със зелен боб, шамфъстък и лимонов дресингИзплакнете със студена вода, оставете да се отцеди, разпределете в чинии и добавете зеления боб.
В купа смесете всички съставки за дресинга и ги разбъркайте.
След това овкусете с него макароните....
09 Юни
Баклава с шамфъстък и орехи с готови кориУкрасяваме всяко квадратче с шамфъстък. Оставяме настрана баклавата с шамфъстък и орехи с готови кори да престои, за да попие добре от сиропа (след като изстине, може да приберете баклавата в хладилника)....
08 Юни
Захаросан джинджифилСлага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре.
След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
03 Август
Как да си направим захаросани лимони и портокалиМожете да използвате лимони и портокали, за да направите захаросани кори и захаросани резенчета....
25 Май
1
ШамфъстъкВреди от шамфъстък
Макар и много полезен, шамфъстъкът може да причини опасни реакции, при хората с алергии....
19 Юни
2
Домашен захаросан джинджифилПрехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути.
Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа....
17 Юни
Захаросан Коледен ВенецПокрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути....
25 Дек.
Домашен захаросан джинджифилПродължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни.
Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар....
22 Януари
Захаросан козунак със стафидиСтаята, където ще втасва тестото, трябва да е към 25 градуса, за да бухне. Когато това стане, го разделям на шест части....
26 Февр.