Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Баклава с шамфъстък и каймакБаклава с шамфъстък и каймак
27 Февр.
1
Поръсваме с шамфъстък. Печем във фурна, загрята до 180 градуса, докато кората придобие златист цвят....
Шоколадови кубчета с шамфъстък и боровинкиШоколадови кубчета с шамфъстък и боровинки
23 Юни
Извадете от тавичката и нареже на кубчета шоколадовите кубчета с шамфъстък и боровинки....
Реване с шамфъстък и кокосови стърготиниРеване с шамфъстък и кокосови стърготини
12 Юли
Нарязваме си сиропирания сладкиш, както си пожелаем, и поръсваме с шамфъстък и кокосови стърготини. Консумира се охладено реване с шамфъстък и кокосови стърготини....
Морковена салата с шамфъстък и сиренеМорковена салата с шамфъстък и сирене
14 Юли
Ако ядките от шамфъстък са сурови, запечете ги за много кратко на сух тиган и когато изстинат смесете със всичко останало. Разбъркайте меда със зехтина и залейте салатата....
Пълнена риба с шамфъстък и стафидиПълнена риба с шамфъстък и стафиди
25 Януари
Измиваме ориза добре и го заливаме със солена вода да престои за 30 минути. В съд върху котлона запържваме ситно нарязания лук, стафидите и шамфъстъците в зехтина....
Как да си направим захаросани плодовеКак да си направим захаросани плодове
28 Април
Как да приготвим захаросани плодове? Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
Кускус с шамфъстък по мароканскиКускус с шамфъстък по марокански
07 Февр.
Бадемите и шамфъстъкът се смесват и се смилат. Бульонът се излива в тенджера и се оставя да заври на слаб огън. Добавя се кускусът и се вари до омекване. Стафидите се запържват за 2 минути в маслото....
Панакота с паста от шамфъстък и шоколадПанакота с паста от шамфъстък и шоколад
19 Май
1
Панакотата с паста от шамфъстък и шоколад е готова....
Класическа турска баклава с шамфъстък и грисКласическа турска баклава с шамфъстък и грис
21 Дек.
Добавят се 2-3 капки сок от лимон, за да не се захароса впоследствие. 7....
Няколко начина да си направим захаросани ябълкиНяколко начина да си направим захаросани ябълки
08 Март
За да направите хубав карамел е необходимо да се въоръжите с много търпение. Захарта може да се карамелизира на водна баня, което е по-добър вариант, тъй като тогава няма опасност тя да загори....
Сандвич с шамфастък и сьомгаСандвич с шамфастък и сьомга
20 Дек.
Поръсете сандвича с шамфастък. Добър апетит! Толкова просто и в същото време с толкова фин вкус! Шамфастък и сьомга - ядката на кралете в комбинция с кралицата на рибите!...
Джемели със зелен боб, шамфъстък и лимонов дресингДжемели със зелен боб, шамфъстък и лимонов дресинг
09 Юни
Изплакнете със студена вода, оставете да се отцеди, разпределете в чинии и добавете зеления боб. В купа смесете всички съставки за дресинга и ги разбъркайте. След това овкусете с него макароните....
Баклава с шамфъстък и орехи с готови кориБаклава с шамфъстък и орехи с готови кори
08 Юни
Украсяваме всяко квадратче с шамфъстък. Оставяме настрана баклавата с шамфъстък и орехи с готови кори да престои, за да попие добре от сиропа (след като изстине, може да приберете баклавата в хладилника)....
Захаросан джинджифилЗахаросан джинджифил
03 Август
Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре. След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
Как да си направим захаросани лимони и портокалиКак да си направим захаросани лимони и портокали
25 Май
1
Можете да използвате лимони и портокали, за да направите захаросани кори и захаросани резенчета....
ШамфъстъкШамфъстък
19 Юни
2
Вреди от шамфъстък Макар и много полезен, шамфъстъкът може да причини опасни реакции, при хората с алергии....
Домашен захаросан джинджифилДомашен захаросан джинджифил
17 Юни
Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути. Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа....
Захаросан Коледен ВенецЗахаросан Коледен Венец
25 Дек.
Покрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути....
Домашен захаросан джинджифилДомашен захаросан джинджифил
22 Януари
Продължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни. Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар....
Захаросан козунак със стафидиЗахаросан козунак със стафиди
26 Февр.
Стаята, където ще втасва тестото, трябва да е към 25 градуса, за да бухне. Когато това стане, го разделям на шест части....