Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да препечем филийки във фурната?Тогава на помощ ни се притича добрата стара готварска печка в чиято фурна бързо и лесно можем да препечем филийки....
27 Ноем.
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Ядки на микровълноваСлагаме ядките в дълбок, подходящ за микровълновата съд и ги намокряме с вода. Трябва да са влажни, за да попие солта.
Осоляваме ги, по-едрата сол, придава по-интересен вкус....
30 Окт.
2
Калории в ядкитеВсяка една от ядките е носител на различен брой калории. Най-ниско калорични са суровите ядки, които не са минали през никаква термична обработка....
04 Юли
2
Какво съдържат ядкитеПоне на пръв поглед е така, защото много от познатите ни днес ядки всъщност не са точно ядки. Фъстъците са широко известни днес като ядки, но те на практика са бобови растения....
24 Февр.
Калоричност на ядкитеСъдържанието на протеини е ниско в сравнение с други ядки. Имат много калций. Това са ядките са най-високо съдържание на калории....
11 Март
Как правилно да накиснем семената и ядкитеРедовната консумация на ненакиснати семена и ядки може да доведе до проблеми със стомаха, минерален дефицит и други здравословни неразположения.
Решението е едно, и то е накисване на ядките и семената....
09 Януари
1
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Ако обаче предпочитате ядките, задължително се погрижете за тях и за себе си.
В суров вид ядките и семената съдържат фитинова киселина и други съединения, които блокират храносмилателните ензими....
02 Ноем.