Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да приготвим от сливиКакво да приготвим от сливи
06 Септ.
Можете да приготвите сос за печено месо и зеленчуци....
Пестил от сливиПестил от сливи
19 Ноем.
Разбира се, нищо не може да се сравни със сушения на слънце пестил, но фурната с вентилатор в случая е решение. За този плодов десерт са ни необходими само добре узрели сливи (джанки) и търпение....
Пестил от сини сливиПестил от сини сливи
16 Август
2
Пестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това. Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
Класически пестил от сливиКласически пестил от сливи
02 Април
Извадете от фурната и извадете пестила на слънце, за да стегне добре. Навийте го на руло и съхранявайте на проветриво и хладно място. Класическият пестил от сливи е готов....
Пестил от сини сливиПестил от сини сливи
16 Август
2
Пестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това. Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
Пестил от сливи с карамфилПестил от сливи с карамфил
21 Дек.
2
Пестилът от сливи с карамфил е много вкусен....
Пестил от ябълки и сливиПестил от ябълки и сливи
15 Август
3
Може да се сипе във форма и да се покрие с намаслена хартия. Оставя се да стегне, после се нарязва и се хапва. Този пестил може да се съхранява до 6 месеца на тъмно и хладно място. Страхотен е и много вкусен!...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Пестил със сини сливи и ябълкиПестил със сини сливи и ябълки
10 Септ.
1
Опитайте този пестил със сини сливи и ябълки, получава се много вкусен мармалад от ябълки и сливи, от който няма да спрете да си режете по парченце! Да ви е сладко!...
Пестил от сини сливи с канелаПестил от сини сливи с канела
16 Дек.
Извадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място. Пестилът от сини сливи с канела е готов....
Как да си приготвим мариновани сливи и мармалад от сливиКак да си приготвим мариновани сливи и мармалад от сливи
24 Ноем.
Приготвя се марината от 1.25 л вода, 300-500 грама захар, 250 мл оцет (6%-ов), 10 зърна карамфил, 2 грама канела. Тя се приготвя на котлон, като първо разбира се слага водата и захарта....
Какво е петмез и как да го приготвим?Какво е петмез и как да го приготвим?
09 Окт.
Ето как да си направите: - петмез от сини сливи; - петмез от череши; - петмез от фурми;...
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
В Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо. В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
Мъфини с орехи, канела и пестил от сливиМъфини с орехи, канела и пестил от сливи
02 Дек.
Нарязваме пестила от сливи на малки парченца. В купа слагаме захарта и яйцата и ги разбиваме много добре с миксер. Пресяваме брашното. Продължително го разбиваме да стане гъста смес с жълт цвят....
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацерат и как да си го приготвим?
08 Окт.
Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
Майсторски пестил от сливи със сушени плодове и ядкиМайсторски пестил от сливи със сушени плодове и ядки
16 Окт.
Съвет: На същия принцип можете да приготвите пестил от праскови, но вместо лешници, прибавям филирани сурови бадеми....
Какво е фуфу и как да го приготвитеКакво е фуфу и как да го приготвите
20 Окт.
Те се научават как да го приготвят от малки и му се наслаждават еднакво, както и техните мъже....
Как да си приготвим червено пестоКак да си приготвим червено песто
08 Февр.
В общи линии е въпрос на въображение и вкус как точно ще си приготвите песто, но ако искате да опитате червен вариант на този сос, предлагаме ви рецепта, чийто краен резултат е особено сполучлив: Червено песто със сушени...
Шоколадово фондю - как да го приготвим?Шоколадово фондю - как да го приготвим?
10 Февр.
Фондюто е традиционно и много вкусно швейцарско ястие, познато от далечната 725 г. преди новата ера. Първата информация за направата му разбира с остава мистерия и до ден днешен. Това е идеално ястие за прекарване на...
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимЗа какво е полезен карфиолът и как да го приготвим
02 Окт.
Вижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол. Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми....
Какво да правим, за да пестим ресурси?Какво да правим, за да пестим ресурси?
08 Дек.
Какво обаче на практика означава да се пестят ресурси и какво трябва да съблюдава всеки в ежедневието си? Защо да пестим водата?...
Какво е пестил?Какво е пестил?
13 Ноем.
В наши дни най-често се приготвя пестил от сини сливи, чийто аромат е невероятен. Пестилът от сини сливи няма нуда от добавена захар....
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?
04 Юни
За какво се използва масло от невен? - Маслото от невен е отлично средство за възпалена кожа, пъпки, подходящо е за употреба след бръснене, успокоява раздразнената кожа....
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?
30 Май
Трябва да обърнете внимание, че не става дума за дестилирано етерично масло от копър, а за маслен извлек, който се приготвя от семената на копъра....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....