Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хлебчета с ръсеница и зехтинМажа ги с яйце и поръсвам със ръсеница. Пека на 180 градуса в загрята фурна....
04 Юни
Гювечета с каквото имаОбелете лука и го нарежете на полумесеци. Кренвиршите нарежете на колелца, а бекона на тънки парчета.
Подмажете гювечетата от вътре и сложете във всяко кренвиршче, отгоре топено сирене, маслинки, лук и по две супени лъжици...
29 Февр.
1
Запеканка ала Каквото имаЗа тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
18 Ноем.
1
Какво има в подправка БахаратАко решите да си приготвите тази подправка или пък да си я купите, но не знаете какво съдържа Бахарат, в този съвет ще ви разкажем какво точно какъв е съставът на тази подправка....
23 Ноем.
Балканска тортиляПрибавяме чесъна и лука нарязани на ситно, наситнените копър и магданоз и сухите подправки, разбъркваме и опитваме на вкус, ако има нужда добавяме още. Добавяме яйцата и отнова омесваме добре....
17 Април
Балканска баницаОбелваме и настъргваме картофите.
Добавяме солта, черния пипер и брашното и разбъркваме. Настъргваме лука и го смесваме с картофите.
Разтопяваме маслото и заливаме. Разбъркваме хубаво и сипваме в тавичка.
Печем...
21 Август
Балканска салатаПо порции балканската салата се украсяват и се поднасят с плочка сирене....
16 Септ.
3
Балканска лютеницаДоматите се нареждат в тавата на фурната върху хартия за печене. Пекат се в умерена фурна, докато люспата се спука и леко покафенеят, после се обелват и нарязват на парчета.
Чушките се изпичат по същия начин, после се...
03 Септ.
Балканска млечна късаницаНарязваме месото на дребно и го запържваме в олиото до златисто.
Добавяме нарязаните гъби и нарязания на по-едро пресен лук, задушаваме.
Добавяме надробеното сирене, докато започне да омеква и добавяме нарязания на...
06 Април
Лесна балканска милинкаВ купа пресяваме брашното, като към него прибавяме солта и настърганото сирене.
В купичка с хладко прясно мляко активираме маята с лъжица захар.
След като шупне, я изсипваме в кладенчето от брашно, като добавяме 1 ч.ч...
26 Юни
1
Лесна балканска салатаИзмиваме старателно зеленчуците.
Белим краставицата и я режем на по-дебели четвъртини.
Домата и чушката режем на дребно.
Лука режем на тънки полумесеци и леко намачкваме.
Украсяваме с маслини, люта чушка и лимон...
07 Януари
Балканска салата от гъбиОтцедете ги и оставете да се охладят, като махнете подправките.
Нарежете на по-едри парчета сварените гъби, но ако са малки, може и да ги оставите цели....
08 Август
За какво е полезна подправката карамфил?Ароматната подправка карамфил е не само много полезна, но и придава невероятен аромат на напитки, сладки, яхнии и супи....
30 Ноем.
За какво се използва подправката майоранаТази подправка помага при нервни разстройства и настинка.
Ароматът на майораната е много неустойчив, затова тази подправка се добавя буквално преди сервирането на ястието....
05 Април
Банички с турски кори и ръсеницаМажем баничките с яйце и масло и поръсваме обилно с ръсеница.
Печем в загрята на 180-200 градуса до готовност на баничките.
Хапваме с айран.
Да ви е сладко!...
11 Ноем.
Балканска питка за нов домСлед около 10 минути кърпата се маха и балканската питка за нов дом е изцяло готова!...
23 Юни
Питки с ръсеница, шарена сол и сиренеПоръсваме сиренките с ръсеница богато. Печем в загрята на 180 градуса фурна до розов загар. Да ви е сладко!
Питките с ръсеница, шарена сол и сирене са готови....
22 Дек.
Баница с царевично брашно с много ръсеницаРедят се рулата едно до друго.Реже се по дължина, така че парчета да са равни, намазва се с олио и се поръсва с ръсеница.
Баницата се пече в загрята на 200 градуса фурна....
03 Юни
Какво е амигдалин и какви ползи имаВ семената на бадема е открито вещество, което се съдържа и в много плодове. Години наред веществото е смятано за витамин и причислено към група В под името витамин В17.
Сега е установено, че става въпрос за витаминозно...
15 Януари
Вити кифли с типово брашно, сирене и ръсеницаВитите кифли с типово брашно, сирене и ръсеница са много вкусни....
17 Дек.
За какво се използва подправката девесил?На последно място, но не е и по важност подправката девесил е незаменима, когато се приготвя рибена чорба или се прави традиционното печено агнешко месо....
02 Март
Какво има в колбасите?Колбасите, които се продават на пазара, съдържат не само месо, освен в случаите, когато са направени по българския държавен стандарт. Това обаче не се отнася за вносните колбаси.
Когато купувате колбаси, добре прегледайте...
04 Август
4