В този съвет ще поговорим за една малко позната подправка у нас, а именно Бахарат.
Това е вид арабска подправка, която е универсална, защото съдържа в себе си микс от няколко различни подправки, които се използват най-често в кухнята на Близкия изток.
Ако решите да си приготвите тази подправка или пък да си я купите, но не знаете какво съдържа Бахарат, в този съвет ще ви разкажем какво точно какъв е съставът на тази подправка.
Какво има в подправка Бахарат
Ето и какво всъщност съдържа Бахарат:
- черен пипер;
- кимион;
- семена от кориандър;
- карамфил;
- кардамон;
- червен пипер;
- канела;
- индийско орехче;
Всички подправки - без индийското орехче, червения пипер и канелата - се запичат в сгорещен тиган за 5 минути, като се разбъркват. След това се охлаждат и се смесват с червения пипер, индийското орехче и канелата.
Слагат се в кухненски робот и се смилат. След това, както казахме, съхранявайте подправката в буркан с херметическо затваряне.
Трябва обаче да я съхранявате в буркани с херметическо затваряне и да не е изложена на пряка светлина и топлина. Така трябва да се съхранява три месеца.
С Бахарат може да подправяте своите вкусни арабски ястия - експериментирайте и гответе с удоволствие.
Вижте още как да приготвим арабската подправка Заатар.
Коментари