Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне. Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро. Всичко се смесва...
Подправки за говеждо и дивечПодправки за говеждо и дивеч
13 Март
Подходящи са за марината за печено месо....
Кои подправки са подходящи за заешко?Кои подправки са подходящи за заешко?
14 Ноем.
При приготвянето на ястие от заешко месо се използват различни подправки....
Кои са най-лютите подправки в света?Кои са най-лютите подправки в света?
10 Юни
Тази подправка е известна като червен пипер, но под кайенски пипер обикновено се разбира прашец в смес с други подправки - чесън, мащерка, карамфил, ароматен пипер, кимион и дори прах от сушен лук....
Кои са най-използваните подправки по светаКои са най-използваните подправки по света
14 Юни
Някои предпочитат пикантните подправки, а други сладко-киселия вкус. В България също си имаме любими подправки....
Кои са любимите подправки в тайландската кухняКои са любимите подправки в тайландската кухня
04 Април
Необичайна е за нас и поради силните подправки, които използват смело, но със съвършенство и такт към всяко ястие. Основното в тази екзотична кухня е използването на различни подправки....
Кои подправки са подходящи за мусака?Кои подправки са подходящи за мусака?
23 Февр.
Приготвянето на мусаката се свежда до няколко лесни стъпки: - подбираме точните подправки (черен пипер, червен пипер, чубрица, босилек, магданоз, кимион, сух чесън, сух лук, сол), с които овкусяваме каймата, като докато...
Кои подправки са подходящи за патладжани?Кои подправки са подходящи за патладжани?
29 Януари
Вкусът на патладжана е доста мек, благодарение на което може да абсорбира вкусовете на разнообразни подправки....
Кои са подходящите подправки за пържоли?Кои са подходящите подправки за пържоли?
21 Април
Преди обаче да посипете пържолата с каквито подправки откриете в шкафа, трябва да знаете, че не всички подправки да подходящи да всички видове меса....
Кои подправки са подходящи за сьомга?Кои подправки са подходящи за сьомга?
26 Окт.
А с какви подправки да овкусите вашата ароматна сьомга на фурна или супа от сьомга ще научите, ако посетите нашата страница....
Кои подправки са подходящи за гъбена супа?Кои подправки са подходящи за гъбена супа?
22 Февр.
Запържете лука и гъбите в малко масло с всякакви билки или подправки. Добавете вашия сгъстител - брашно и още малко мазнина, долейте малко бульон и оставете да къкри....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Продуктите се овкусяват с подправките. От получената смес оформяме кюфтета, които трябва да оставим да починат поне 2 часа....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Получената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Сърнешкото месо се почиства от ципите и се смила, смесва се със сметаната, сиренето, яйцето и виното, в което са се задушили морковите. Разбърква се и се добавят намачканите зърна черен пипер и индийското орехче....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...