Приготвянето на риба и едно от предизвикателствата на съвременното кулинарно изкуство. Месото на рибата се отличава съществено от другите видове меса не само като консистенция и качества, но и като изисквания към методите на мариноване и приготвяне.
Типичен пример в това е отношение е сьомгата, чието крехко месо съвсем не се нуждае нито от продсължителна обработка, нито от прекалено много подправки.
Най-подходящите подправки за сьомга всъщност са класическият микс от сол, черен пипер и бял пипер. Може да експериментиране с микс между бял, черен, розов и зелен пипер. Месото на сьомгата ще стане още по-крехко и ароматно, ако непосредствено преди кулинарната обработка го напръскате с лимонов сок.
Онези, които носят в себе си сърце на експериментатори и не се притесняват от по-смелите и нестандартни комбинации, може да овкусят своето филе от сьомга с розмарин.
Може да експериментирате и с босилек, кориандър и девесил, но трябва да имате предвид, че не всички, подходящи за повечето видове риба подправки, се съчетават добре с деликатния аромат на сьомгата.
А с какви подправки да овкусите вашата ароматна сьомга на фурна или супа от сьомга ще научите, ако посетите нашата страница.
Коментари