Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червени чушки - защо са толкова полезниНай-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Сушените ябълки съдържат 3 процента от нужния дневен прием на пантотенова киселина, която е позната още като витамин В5....
12 Ноем.
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят.
Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
28 Януари
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Не бива да се пропуска да се спомене и колко са богати на калций, магнезий и витамин В6. Бедни са на калории, което ги прави полезни за консумация от хора със сърдечно съдови-проблеми и диабет....
15 Април
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Препоръчителното дневно количество биотин е свързано с някои фактори като възраст, пол и други специфични фактори....
29 Юли
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниИзточниците на бета-каротин обаче са напълно безопасни, защото тялото самостоятелно решава от колко витамин А се нуждае....
29 Окт.
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
17 Май
Защо черешите са толкова полезни за женитеЧерешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
30 Май
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване.
Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
01 Септ.
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаПъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
17 Март
Защо да похапваме лимец?Катя цяло всяка една храна е полезна, но в умерени количества и без да прекалявате. Грижете се за здравето си и редовно консумирайте полезния лимец....
12 Февр.
Защо да похапваме лешници?Лешниците са изключително богати на фолиева киселина, която е уникална характеристика на тези ядки - 100 гр. пресни ядки съдържат 113 микрограма от нея, което е около 28% от препоръчителния дневен прием на този витамин....
06 Юни
1
Помело - защо е толкова полезно?Вече имате множество причини да похапвате екзотичния плод. Изпробвайте салата с помело, смути с помело и помело на конфитюр....
23 Ноем.
За какво са полезни боровинките?Същата тази порция от една чаша осигурява:
- 24 % от дневния прием на витамин С;
- 5 % от дневния прием на витамин В6;
- 36 % от дневния прием на витамин К....
08 Дек.
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
30 Август
Колко кафе е наистина полезно да се пие дневно?Истината е, че кафето е полезно, но при определени условия. Вижте при какви, по колко и защо – всичко за жадуваната глътка енергия:
1, 2, 3... чаши кафе на ден, звучи ли ви познато?...
22 Февр.
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Чай от боровинки - защо е полезенЧервените боровинки могат да се ядат просто така, обилно поръсени със захар, също толкова полезно е да ги включвате в лечебни чайове....
11 Февр.
Защо да похапваме редовно тиквичкиВижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
03 Юни
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Хуск - защо е толкова полезен?Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
05 Февр.
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниОсвен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
01 Април
Защо пикантната храна е толкова полезна?Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
14 Август
Защо жълтата леща е толкова полезна?Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
07 Юни