Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Кулинарна употреба на брашно от амарант Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
Амарант с гъби и лукАмарант с гъби и лук
26 Септ.
Като поизври водата, слагаме чубрица, черен пипер, лука и амаранта. Оставяме на тих огън за 5 минути да се овкусят отделните зеленчуци....
Амарант с домати и гъбиАмарант с домати и гъби
14 Дек.
Овкусява се със солта и черният пипер и се добавя 3 с.л. вода и нарязаният лапад и се държи на огънят около 10 мин., като се бърка от време на време. Амарантът се поднася в блюдо с готовия вече сос....
Пудинг с амарант и стафидиПудинг с амарант и стафиди
21 Септ.
Оставете сместа да заври, намалете котлона и задушавайте 15 минути на тих огън, като от време на време разбърквате....
Сладка каша от амарант с фурмиСладка каша от амарант с фурми
30 Януари
Амарант е много полезен и в нашето семейство се ползва и в солени, и в сладки ястия и десерти. Днес ви представям моя вариант на сладка каша със семена на амарант и фурми. Първа стъпка е да се свари амарантът....
Веган кюфтенца с амарант и елдаВеган кюфтенца с амарант и елда
26 Май
Първо измиваме амаранта и елдата. Оставяме ги във вода за половин час. Изплакване и сваряване потделно елдата и амаранта....
Кейк с амарант и сушени кайсииКейк с амарант и сушени кайсии
07 Април
Залейте амаранта с гореща вода, кипнете и варете на тих огън до набъбването му, за около 25-30 минути....
Кисело зеле с амарант и телешкоКисело зеле с амарант и телешко
19 Януари
Сипва се амарантът - около 200 г. Той се вари изключително бързо, диетичен и полезен е, затова Ви го препоръчвам като заместител на белия ориз....
Каша от амарант за бебеКаша от амарант за бебе
12 Септ.
Чудесна лесна закуска за бебета, както и за всички членове на семейството, тъй като амарантът е изключително полезен....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....