Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Резене и пармезан на фурнаРезенето се подрежда в приготвената форма за печене на пластове, заедно с лука. Поръсва се пармезанът и с останалото масло. Пече се около 20 мин. - докато ястието стане светлозлатисто....
11 Януари
Пъстърва с резене на грилНарежете резенето.
Загрейте зехтина и го запържете заедно с лука. Оставете да се охлади.
Напълнете почистените пъстърви със сместа и го оваляйте в брашното, което е смесено със сол и черен пипер....
11 Юни
Резене по рускиГлавите на резенето се почистват, режат се стръковете и се махат всички външни листа. Разрязват се на две половини, след което на клинообразни парчета....
29 Юни
Антипасти от резене и бататНарежете всяка луковица резене на около 8 парчета, също нарежете и батата и червения лук по диагонал. Смесете съставките за маринатата в купа....
03 Юни
Тарталети с резене и шалотМеждувременно загрейте олиото и изпържете нарязаните лук и резене за 5 минути. Поръсете със захарта и пържете още 10 минути, като разбърквате непрекъснато, докато леко се карамелизира....
03 Юни
Табуле с резене и нарНарежете резенето. Смесете всички останали продукти, добавете булгура и резенето.
Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и охладете за 30 минути....
08 Юли
Риба на тиган със салата от резене и маслиниПрез това време смесете останалите продукти в средна по големина купа, подправете на вкус и разбъркайте.
Поднесете рибата със салата....
28 Окт.
Салата със скумрия, резене и краставицаНарежете резенето на тънки филийки и ябълката на кубчета. Наситнете половин връзка копър. С белачка нарежете на лентички морковите и краставицата.
Прехвърлете всички зеленчуци в подходяща купа за салата....
03 Окт.
1
Салата от пиле, резене и портокалиСложете месото в голяма купа с нарязаното резене, маслините, лука, парченцата портокал, руколата и дресинга. Разбъркайте внимателно и овкусете....
30 Май
Мешана салата с резене и червен лукНарежете доматите на парченца, краставицата на колелца.
Почистете резенето от твърдата част и го нарежете на тънки филийки. Нарежете лука на колелца и смесете зеленчуците....
01 Ноем.
Еликсир с резене и мед при кашлицаПрибавете и меда и резенето.
Смесете добре и варете на слаб огън до редуциране на течността.
Налейте в затоплени шишета и ги запечатайте.
Съхранявайте еликсира на хладно място....
12 Юли
Запарка с резене и анасон при анемияСмесете плодовете от кориандър, резене и анасон със стръковете жаблек. Добавете към тях и 100 г стръкове от мащерка.
Разбъркайте и от получената билкова смес вземете 2 с.л....
02 Юли
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това.
Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаАроматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
24 Юни
1
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
05 Януари