Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марудници по родопски от кухнята на БениМарудници по родопски от кухнята на Бени
23 Март
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Кулинарни съвети за по-лесна работа в кухнятаКулинарни съвети за по-лесна работа в кухнята
20 Май
И няма значение дали сте новак, любител кулинар или специалист над тиганите - всеки един съвет за работа с тесто например е добре да се запомни, защото това гарантира наистина сполучливи питки и хляб. 1....
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиГуанчале - същност и кулинарни тънкости
05 Ноем.
Всяка кухня си има своите традиционни деликатеси, които се правят от различни части на прасето. Едно интересно като вкусови качества предизвикателство идва от Италия, по-точно от областите Умбрия и Лацио....
Кулинарните съвети, които ще ви спестят много време в кухнятаКулинарните съвети, които ще ви спестят много време в кухнята
26 Септ.
Ето и съветите, които ще ви спестят време над печката. ☆ Подготвянето на предварително седмично меню Ще ви улесни повече, отколкото си представяте....
Кулинарни съвети за неопитни домакиниКулинарни съвети за неопитни домакини
30 Януари
Всеки е започнал да се учи все от някъде, затова сега ви предлагаме, ако влизате в графата "неопитна домакиня", да погледнете нашите съвети....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинари
05 Септ.
4
Затова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Появяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Наименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор. Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тънкости при правенето на сушиКулинарни тънкости при правенето на суши
09 Юни
Но трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет. Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
Кулинарни тънкости при правенето на скараКулинарни тънкости при правенето на скара
12 Август
7
Друг съвет за сухите меса – завийте месцето в метално фолио или хартия за печене, вътре прибавете всички подправки и задължително сложете парче масло....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Кулинарни тънкости при правенето на питкаКулинарни тънкости при правенето на питка
11 Окт.
4
Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости, които може да спазите и благодарение на които питката ви ще стане вкусна....
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
10 Окт.
За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода. Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Азиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др.), като същевременно изключва продукти със съдържание на холестерол, с изключение на яйцата....
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линКулинарни тънкости при приготвяне на риба лин
17 Юли
Ето какви са тънкостите, с които трябва да сте запознати: Почистване При първата ви среща с риба лин ще забележите, че на нейната повърхност има гъсти люспи и слуз....
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
Домашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда. Необходими продукти за 2 броя: 250...
Екзотично кулинарно пътешествие в кухнята на ХаваитеЕкзотично кулинарно пътешествие в кухнята на Хаваите
19 Юли
С течение на времето представители на различни националности мигрират на островите и оставят своя отпечатък върху местните кулинарни традиции....
Кратко кулинарно пътешествие в кухнята на ВиетнамКратко кулинарно пътешествие в кухнята на Виетнам
15 Дек.
Виетнамската кухня е разделена на 3 категории по регион. Кухнята на Северен Виетнам е по-традиционна и строга при избора на съставки и подправки. Известни ястия в северната част на страната са "Fo" и "Ban Kwon"....
Кулинарни традиции в арменската кухняКулинарни традиции в арменската кухня
16 Август
В арменската кулинарна традиция е застъпено и използването на млечно-кисели продукти. Сред тах най-разпространен е мацунът, който се приготвя от краве, овче и биволско мляко....
Кулинарно пътешествие: Непалска кухняКулинарно пътешествие: Непалска кухня
31 Окт.
Непалската кухня съчетава в себе си кулинарните традиции на два региона – Тибет и Индия. Храната в нея е наситена с традиции и екзотика....