Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марудници по родопски от кухнята на БениСервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
23 Март
Кулинарни съвети за по-лесна работа в кухнятаИ няма значение дали сте новак, любител кулинар или специалист над тиганите - всеки един съвет за работа с тесто например е добре да се запомни, защото това гарантира наистина сполучливи питки и хляб.
1....
20 Май
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиВсяка кухня си има своите традиционни деликатеси, които се правят от различни части на прасето. Едно интересно като вкусови качества предизвикателство идва от Италия, по-точно от областите Умбрия и Лацио....
05 Ноем.
Кулинарните съвети, които ще ви спестят много време в кухнятаЕто и съветите, които ще ви спестят време над печката.
☆ Подготвянето на предварително седмично меню
Ще ви улесни повече, отколкото си представяте....
26 Септ.
Кулинарни съвети за неопитни домакиниВсеки е започнал да се учи все от някъде, затова сега ви предлагаме, ако влизате в графата "неопитна домакиня", да погледнете нашите съвети....
30 Януари
Съвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото.
1....
05 Септ.
4
Кулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНаименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор.
Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
23 Април
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при правенето на сушиНо трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет.
Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
09 Юни
Кулинарни тънкости при правенето на скараДруг съвет за сухите меса – завийте месцето в метално фолио или хартия за печене, вътре прибавете всички подправки и задължително сложете парче масло....
12 Август
7
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тънкости при правенето на питкаНезависимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости, които може да спазите и благодарение на които питката ви ще стане вкусна....
11 Окт.
4
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциЗа да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода.
Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
10 Окт.
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиМного от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
24 Юли
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАзиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др.), като същевременно изключва продукти със съдържание на холестерол, с изключение на яйцата....
30 Януари
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линЕто какви са тънкостите, с които трябва да сте запознати:
Почистване
При първата ви среща с риба лин ще забележите, че на нейната повърхност има гъсти люспи и слуз....
17 Юли
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоЗа да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
27 Януари
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Екзотично кулинарно пътешествие в кухнята на ХаваитеС течение на времето представители на различни националности мигрират на островите и оставят своя отпечатък върху местните кулинарни традиции....
19 Юли
Кратко кулинарно пътешествие в кухнята на ВиетнамВиетнамската кухня е разделена на 3 категории по регион. Кухнята на Северен Виетнам е по-традиционна и строга при избора на съставки и подправки. Известни ястия в северната част на страната са "Fo" и "Ban Kwon"....
15 Дек.
Кулинарни традиции в арменската кухняВ арменската кулинарна традиция е застъпено и използването на млечно-кисели продукти. Сред тах най-разпространен е мацунът, който се приготвя от краве, овче и биволско мляко....
16 Август
Кулинарно пътешествие: Непалска кухняНепалската кухня съчетава в себе си кулинарните традиции на два региона – Тибет и Индия. Храната в нея е наситена с традиции и екзотика....
31 Окт.