Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта Мисо маскарпонеЗагрейте прясното мляко и сложете стафидите в него, за да набъбнат. Сложете на бавен огън да се вари за няколко минути.
Разбийте маскарпонето с мисото. Сметаната, предварително сложена във фризер, за да се охлади много...
28 Окт.
1
Пилешка супа с мисоЗагрейте олиото и запържете пилешкото месо за няколко минути.
Добавете гъбите и моркова, след което и джинджифила, лютите чушки, мисото, шерито и соевия сос.
Сипете водата и кипнете сместа. Варете за 10-тина минути...
28 Май
Японска супа с мисоВодораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът.
След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
15 Дек.
Постна мисо супа със спанакСпанакът се почиства и попарва. Отцежда се и се загрява водата, 200-250 мл.
Тофуто се нарязва на 6-8 по-големи кубчета. Когато водата заври, се добавя тофуто. Прибавя се и спанакът.
В купичка се налива малко от течността...
03 Юли
Мисо супа с оризово фидеЛукът се нарязва на лентички или на ситно, а моркова - на пръчици. Гъбите се почистват и нарязват на филийки.
В тенджера се слагат 6 ч.ч. вода и зеленчуците. Оставя се да заври.
Отделно се слага да заври вода за оризовото...
30 Април
Зелена салата с мисо дресингСемпла, но много вкусна и здравословна салата. Богато ѝ съдържание на минерали и витамини я прави подходяща за всяка възраст.
Измиваме салатите и ги подсушаваме внимателно. Разрязваме ги на четвъртинки.
Почистените...
23 Дек.
Торта Мисо Маскарпоне тип HappyПриготвяме пудинга и го оставяме да се охлади. Слагаме 400 мл мляко да заври заедно със захарта. Смесваме пудинга с останалите 100 мл мляко и жълтъците и разбъркваме добре.
Отместваме кипналото мляко от котлона и прибавяме...
04 Май
Супа от мисо и резенеРезенето се запържва заедно с праза, картофите и моркова около 2 мин. Прибавят се джиндифилът, чесънът, лютите чушки и семената резене.
Осолява се. Добавя се водата и се оставя да заври около 15 мин., или докато омекнат...
27 Юни
3
Мисо маскарпоне със сладолед и замразени ягодиРазбивам охладената сладкарска сметана с миксер.
Белия шоколад начупвам на парченца и заедно със малко готварска сметана разтопявам на водна баня или в микровълнова.
Смесвам разбитата сладкарска сметана с белия шоколад...
30 Август
Супа Мисо - здравословна ли е?Яжте в японски ресторант и най-вероятно ще получите купа с Мисо супа с вашата храна. Тази гореща супа смесва японски бульон, наречен даши, в който се разтварят ферментирала бобова паста, парченца тофу, нарязан лук...
16 Април
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисоМисото е традиционна японска подправка, която се радва на голяма популярност в света на вегетарианците. Тя се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, в комбинация с традиционна японска...
30 Март
Как да готвим с мисо?Мисо представлява традиционна японска подправка. Приготвя се чрез ферментацията на ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол и гъбата “Kōjikin“. Обикновено, Мисо се приготвя от соя. Получения продукт представлява...
07 Август
1
Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтакеГъбите шийтаке се нарязват на хапки, а тофуто - на кубчета.
В 750 мл вряща вода се разтваря мисо пастата, добавя се джинджифил и се прибавят гъбите. Оставят се за около 2 минути.
Нудълите се слагат във вряща вода и...
22 Ноем.
Ароматна гъбена супа с манатарки и паста мисоПърво, начупете сушените манатарки на малки парченца, защото ще набъбнат доста при вареното (ако имате пресни или замразени, може да ползвате и такива).
Измийте манатарките и изцедете водата. Сипете ги в тенджерата, в...
19 Февр.
Интересни факти за непознати храни: МисоМисо е най-популярната подправка в азиатската кухня, особено при японците. Тази храна идва от ферментация на соя, морска сол и зърнени храни - за предпочитане ориз или ечемик - направени в големи каци от кедър...
03 Окт.
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
04 Окт.
1
Трите здравословни рецепти, задължителни за менюто на веганитеВеганите не използват продукти от животински произход. Този принцип може да включва освен храни още козметика, дрехи и т.н. Веганският режим на живот е пълноценна и здравословна алтернатива на заобикалящата ни действителност...
15 Ноем.
Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържаТрадиционната японска закуска е различна от всяка друга закуска, която някога ще опитате. Състои се от храни, които съставят пълноценно хранене, което може да се ползва при обяд или вечеря.
Обикновено традиционната...
22 Ноем.
Спагети с гъби и тикваНарязаната на кубчета тиква се слага в тиган с незалепващо покритие заедно с гъбите, чесъна и бялото вино.
Задушавайте, като от време на време добавяйте по малко вода и гответе до омекване на тиквата.
Щом е готова...
13 Май
4
Какво е Рамен и как се прави?Рамен е една от най-известни по цял свят японска супа с нудъли.
В Япония се готви почти навсякъде.
Супата Рамен е много засищаща и любопитното е, че има много различни вариации.
Всеки район в страната има свои разновидности...
30 Април
Основни японски добавки в кухнятаАко сте привърженици на японската кухня и искате да готвите такава в домашни условия, тази статия е за вас. Представяме ви основните добавки и продукти, които трябва да имате в кухнята си, ако искате да сготвите някой японски...
26 Юни
Как се готвят гъби Шийтаке?Гъбата Шийтаке, наричана още Императорска гъба, има няколкохилядна история на култивиране и използването ѝ за лечение и готвене. Името на гъбата се състои от две думи - ший /кестен/ и таке /дърво/. В буквален превод името...
28 Февр.
Японска майонезаЖълтъците се разбиват с телена бъркалка заедно с оризовия оцет.
Оттук нататък аз работя с пасатор, за да може да емулгира перфектно майонезата.
Поставя се пасаторът на дъното на съда с жълтъците (добре е съдът да е...
27 Юни
Типични вегетариански храниТофу
Тофу е твърд преципитат, който се приготвя от соево мляко. Тофу е богат източник на протеин и калций. Неговата структура варира от фина до изключително твърда. Съществуват изключително много рецепти с тофу, които...
24 Ноем.
Топ 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотициВсеки знае, че киселото мляко е добър източник на пробиотици - дори хората, които наистина не знаят какво всъщност представляват пробиотиците. Но киселото мляко не е единствената храна, която може да запълни нашите пробиотични...
18 Септ.