Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоОстава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене. Накрая ще обсъдим и подходящите гарнитури....
21 Февр.
Съвети за приготвяне на марината за месоЕдно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо.
Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
19 Май
Хитринки за приготвяне на месо и картофиКогато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните хитрости....
08 Март
1
Съвети за винаги вкусно месо на трапезата- Ако решите да запържите жилаво месо, тогава го пригответе. Начукайте месото, поръсете с лимонов сок, дайте време да се накисне....
09 Април
Вегетариански версии на ястия, традиционно приготвени с месоСъщо така можете да си приготвите кюфтета от различни зеленийки - магданоз, лапад, киселец, спанак и т.н. Особено подходящо меню за пролетните месеци, защото природата предлага богат избор от всякакви благи зеленийки....
28 Май
Клонирано месо на трапезата ни без да знаемКлонирано месо отдавна има на трапезата на жителите на европейските страни. Този шокиращ факт разкри германското издание Дойче веле....
12 Септ.
Каква е трапезата на Коледа?Трапезата на Коледа е изключително богата и за разлика от трапезата за Бъдни вечер на нея се сервират отбрани месни ястия....
10 Дек.
Празнична трапеза на НикулденДруг вариант за приготвяне на шарана е пълнен с булгур, орехи и стафиди и печен във фурна....
06 Дек.
Значението на семейната трапезаНека трапезата и храненето са приятно място, където можете да споделите преживяванията от деня....
14 Юни
Обредна трапеза на БлаговещениeОсвен обредното ястие рибник на трапезата за Благовещение се слага и друг вид риба. Смята се, че колкото повече ястия има на трапезата, толкова по-богата ще е реколтата през есента....
25 Март
1
Чудеса на коледната трапезаНа нея се възлага най-тежката задача – да сложи на трапезата вкусни и вече блажни гозби, с които да угоди и да нахрани цялото си семейство....
25 Дек.
1
Декорация на празничната трапезаДекорацията на трапезата е ключов детайл от подготовката на всеки празник....
13 Дек.
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
02 Юни
Кои са плодовете, богати на целулоза?Кои плодове са богати на целулоза
Повечето плодове са богати на веществото целулоза. В някои от тях се съдържа едновременно целулоза и лактоза, които са необходими за поддържане на чревния баланс....
14 Дек.
Кои напитки са богати на желязо?Най-доброто решение е да се консумират всеки ден храни и напитки, богати на желязо....
27 Окт.
Кои храни са богати на селен?Също така тя е богата на много протеини и витамини В1, В2, В3, В6, В12. атлантическият големоглав дава най-много селен - 88 μg на 100 г порция....
01 Дек.
Кои са степените на изпичане на телешкото месо?Когато си поръчате месото приготвено по този начин, вие ще сте сигурни, че ще ядене крехко месо, което обаче няма да е сурово.
Well-done - при тази степен месото е напълно изпечено, в сърцевина си то е изцяло кафяво....
28 Март
Трапеза и обичаи на НикулденТрадиционно на Никулден на всяка трапеза трябва да присъства риба, която най-често е шаран, тъй като според поверието шаранът е “слуга” на Свети Николай....
06 Дек.
Традиции и трапеза на АтанасовденЗа да умилостивят болестите, както и техния повелител-светец, хората приготвят специална трапеза (разгледайте галерията с вкусни рецепти за Атанасовден)
На масата на Атансовден трябва да има обреден хляб, намазан с мед...
18 Януари
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Как да приготвите трапезата за имен денЗа трапеза е задължително да използваме салфетки от плат, като използваме специални рингове, панделки, мъниста. Това избираме според случая....
30 Май
Как да приготвите месо по най-здравословния начин?Не е препоръчително на трапезата ви месото да присъства всеки ден, но за едно балансирано хранене е от особена важност да има месо поне 2 пъти седмично....
27 Ноем.
Какво се слага на трапезата за Великден?Основното ястие на Великденската трапеза, разбира се, е печено агнешко с дроб сарма.
Традиционно на Великденската трапеза на българина присъства и козунакът....
27 Февр.
Кои подправки вървят на заешко месо?Гарнирайте печеното заешко със зеленчуци, комбинира се отлично с богати бели вина или леки червени вина....
25 Окт.