Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при печене на тестени изделияКолко пъти ви се е случвало да приготвяте тестени изделия и да претърпите провал в кухнята? Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети....
01 Март
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияна мас;
– При приготвяне на сладкиши, ако мармаладът е по-рядък може да му добавим 2–3 чаени лъжички счукан сухар, за да се сгъсти;
– Ако при печенето сме прегорили тестото или сладкиша, като изстине, го остъргваме...
01 Февр.
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
14 Април
1
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияТестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
11 Юни
1
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Хубаво тирамисуПродължете в същия ред до изчерпване на продуктите - завършете с крем.
Сложете класическото тирамису в хладилника за минимум 12 часа.
Преди поднасяне поръсете хубавото тирамису с какао.
Да ви е сладко!...
23 Септ.
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиОсновното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
20 Септ.
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Вредни ли са тестените изделияИзделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
03 Юни
Най-добрите бургери на светаСлед като бургерите са готови, слагаме другите две глави кромид лук на барбекюто, нарязани на шайби. Пържим ги, докато придобият златист цвят....
02 Юни
Най-добрите свински уши на скараСлед като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин.
Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
26 Януари
Гаджето на Наоми й забранява тестеноТой не разрешава на Наоми да докосва тестено.
„Когато на масата има хляб и аз протегна ръка към него, той казва: „Скъпа, не яж хляб! ”, доволна е от контрола на милионера Наоми Кембъл....
14 Септ.
Месото и тестените изделия са извор на токсиниЛюбителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
14 Септ.
Какво е тестер на парфюм?Има обаче производители, които правят еднакви опаковки и за тестера и за самият парфюм.
И за обобщение ще кажем, че няма нищо лошо в това да си купите тестер за парфюм....
06 Дек.
Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожаХраните, които са табу при хората с проблемна кожа са тестените изделия, алкохолът и мазната храна.
Кожата ви може да възвърне здравия си и сияен вид, ако се радвате ежедневно на положителни емоции....
13 Окт.
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на яребициХубаво е да се гарнира и със зеленчуци като например - целина, тиква, микс от зеленчуци, картофено пюре или други продукти по ваше желание....
07 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.
В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаЗа да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал.
Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
01 Февр.
Съвети при приготвянето на ФрикасеВ качеството на гарнитура на това ястие обикновено се сервира ориз, зеленчуци или макаронени изделия....
23 Януари
Съвети при приготвянето на заешкоПредлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
22 Януари
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
17 Юли
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да се храните, ако искате да намалите приема на тестени изделия.
Намалете количеството хляб
Доста хора си мислят, че не могат да се нахранят без хляб....
30 Ноем.