Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Наръчник на вегана: какво да сготвим с темпеТемпе е вегетариански продукт, който е популярен най-вече в Индонезия и югоизточната част на Азия. Темпе се приготвя по технология, близка до тази на ферментирането на сирена.
Темпе се прави от соеви зърна, които се...
21 Окт.
Как да готвим със сайтанНа запад готовият пшеничен протеин сайтан може да се намери в азиатските пазари и в магазини за здравословни храни.
Сайтан е предварително маринован в Тамари (соев сос)....
19 Януари
1
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоЩе споделим с вас как можете да си го засадите, а след това и какво можете да си приготвите с боб пинто.
1....
15 Август
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
04 Окт.
1
Вегетариански кебап със сайтанЗагряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук и сайтана, нарязан на парченца. Изваждаме кубчетата сайтан, прибираме ги в подходящ съд и ги заливаме със соевия сос....
26 Ноем.
Да готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнятаНякои не знаят кога например да поставят магданоза, кога да прибавят доматите, кога и как да застроят супата, каква киселина да ѝ прибавят....
01 Март
2
Олио от авокадо - как да готвим с негоКакво представлява олиото от авокадо и какво място намира в готвенето?
Олио от авокадо се получава при пресоване на месестата част от авокадото, след като костилката е отстранена....
06 Март
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоТретото разточване и последно, е отново да се постави на набрашнен плот и пак да се разточи на см по 3 от големината на самото тесто което е като книга събрано....
08 Април
1
Какво е Пандан и как се готви с него?Пандан е тревисто тропическо растение, което расте в Югоизточна Азия. Tой е известен като „ароматно растение“ поради уникалния си и сладък аромат. То има изправени яркозелени листа, които се използват за приготвяне на много...
08 Февр.
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоИма няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
24 Ноем.
Какво е VPN - наръчник на новакаКакво да вземете предвид?
VPN услугите може да забавят скоростта на връзката, тъй като данните трябва да преминат през отдалечен сървър.
VPN мрежата може да бъде блокирана от някои сайтове....
23 Март
Какво е сорго и какво да сготвим с негоРазбъркайте сместа от соргото в кипящата вода, след което оставете да се готви за 10 до 15 минути, докато се образува гладка, гъста каша. Подсладете кашата със захар или мед преди сервиране....
05 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Какво да направите, за да предизвикате ревност в негоРевността е част от една връзка, а дори и човекът до Вас да Ви каже, че никога не ревнува, едва ли това е така. Но все пак ампутираните от ревност хора не са художествена измислица.
С ревността шега не бива, а ако партньорът...
23 Май
Как да готвим на параНаучи също:
- как се готви риба на пара;
- как се готви месо на пара;
- как да приготвим карфиол на пара;...
18 Април
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас.
Краве масло
Кравето масло се използва при приготвянето на птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци...
28 Септ.
Какво е Исот и какви са ползите от негоИсот е името на вид пипер, отглеждан в град Шанлъурфа- Турция.
Най-важният фактор при приготвянето на исот е слънчевата енергия. Горещите чушки се отстраняват от семената в плоски зони, изложени на слънце, и се оставят...
20 Юни
Какво и как да готвим с гъша масЗа да готвим с гъша мас, първо трябва да я стопим. Нарязва се на парчета - около 3 см дебели и 8-10 см дълги. Накисват се в голям съд със студена вода.
Така се оставят 2 дни, като водата се сменя няколко пъти....
18 Август