Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бяло птиче месо със сметана на фурнаНа котлона поставяме тиган и загряваме мазнината. Запържваме лука, нарязан на полумесеца, докато омекне.
Към него добавяме да се гъбите и пилешкото филе, което предварително сме нарязали на кубчета....
26 Април
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Птиче месо с оризВарете на тих огън докато оризът абсорбира течността.
Нарежете на късчета месото и го залейте със сгорещеното масло. Добавете го към ориза.
Запечете всичко във фурната и поднесете със салата по избор....
01 Окт.
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Бяло птиче месо с гъби и кашкавалСуровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа....
15 Юни
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Птиче месо с прясно зеле в глинен съдПоставете в глинен съд с капак, добавете чушката на едри парчета и 100 мл. вода.
Нека гювечът да престои във фурната на 150 градуса за 3. 5-4 часа.
Птичето месо с прясно зеле в глинен съд е готово....
01 Август
Руло от птиче месо със зеленчуци и подправкиСлед това запичаме за 10 минути на умерена фурна само на горен реотан.
Махаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине....
09 Окт.
1
Тънкости при готвене на козе и овче месоКозето месо също се отличава с характерен специфичен, за някои неприятен аромат. Затова то също трябва да се накисне в марината преди да се готви....
30 Май
1
Птиче гнездо с пилешко месоВ купичка се слага една кора и се изсипва част от плънката, увива се гнездото и се пече на 160 градуса....
26 Април
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Тънкости при готвенето на дивечКогато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
03 Май
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеТова се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
03 Април
2
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Тънкости при готвенето на яйцаИ колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
30 Март
Кулинарни тънкости при готвенето на оризТова се дължи главно на някои грешки, които се допускат при кулинарната обработка на тази зърнеста храна....
26 Окт.
13
Тънкости при готвенето на праз лукЕдна от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
10 Април
Тънкости при задушаване на месоЗадушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му....
28 Февр.
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Когато готвите птиче месо, правете такаПтичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е....
28 Септ.
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаМакарче в други балкански държави като Гърция например тя също се счита за част от националната кухня, нашенската мусака си има някои основни тънкости. Тук ще разкрием точно какви са....
03 Април
1
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоОстава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене. Накрая ще обсъдим и подходящите гарнитури....
21 Февр.
Съвети при готвенето на дивечово месоПриготвянето на дивеча обаче изисква кулинарна култура, тъй като тънкостите на това специфично месо са доста.
Най-напред трябва да се отстрани кожата или перушината на животното....
10 Май