Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо от боба се получават газове?Защо от боба се получават газове?
02 Окт.
В процеса на еволюция бобеното зърно е изработило и натрупало в себе си сложни захари като рафиноза, стахиоза и др....
Що е то Ямун?Що е то Ямун?
30 Май
Плодовете от своя страна са богати на глюкоза, петунидин, рафиноза, фруктоза, лимонена, малична и галова киселина, антоцианини, делфинидин-3-гентиобиозиди, малвидин-3-ламинарибиозид, петунидин-3-гентиобиозид, цианидин дигликозид...
Защо храносмилателните ензими са незаменимиЗащо храносмилателните ензими са незаменими
14 Ноем.
Алфа- галактозидаза Казано съвсем научно този ензим разгражда стахиоза, рафиноза и вербаскоза или в превод- сложните въглехидрати....
Преди тренировка избягвайте тези храниПреди тренировка избягвайте тези храни
11 Май
Те изискват по-дълъг период за смилане и са също така с високо съдържание на рафиноза, трудно смилаем тризахарид, който ще изисква много енергия....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
За да се получи бяла захар, продуктът се рафинира, докато се отделят всички примеси. Резултатът е чиста захароза....
Какви са ползите от кафявата захар?Какви са ползите от кафявата захар?
24 Март
За сравнение кафявата захар се рафинира по много по-мек начин, което запазва минералите, оцветяването, ароматите (лек карамелен нюанс) и вкуса....
Захар ДемерараЗахар Демерара
14 Януари
Захарта не се рафинира и пази всичките си минерали и витамини. На цвят е кафява, до червеникава, по-сладка от бялата захар и има приятно загатнат вкус на ванилия. На допир е леко влажна, което се дължи на меласата....
Храните, които причиняват газовеХраните, които причиняват газове
29 Юли
Кои са причинителите на метеоризъм при повечето хора Най-често става въпрос за храни с високо съдържание на олигозахаринди, особено рафинозата, която се намира в големи концентрации в бобовите растения и в много по-малки...
Лечебните свойства на тикватаЛечебните свойства на тиквата
21 Ноем.
1
Полезна е не само вътрешността на тиквата, но и нейните семки, от които се рафинира масло. То не отстъпва по полезни свойства на никое хранително масло....
Сосовете: 5-те непреходни кулинарни класикиСосовете: 5-те непреходни кулинарни класики
17 Август
От него, след като се рафинира, се получава сосът Демиглас, от който пък произхождат много малки сосове....
Ятрофа куркасЯтрофа куркас
11 Март
В съдържанието на семената има още захароза, рафиноза, стахиоза, глюкоза, фруктоза и протеини....
Соево МлякоСоево Мляко
05 Април
2
Соевото мляко осигурява на организма витамини от В-групата, ненаситени мазнини, пребиотичните захари рафиноза и стахиоза....
ЖожобаЖожоба
13 Окт.
Много лесно се рафинира до безцветна субстанция без мирис. Маслото е изключително ценно, защото е много устойчиво на гранясване....
Кога да използваме зехтин вместо олио?Кога да използваме зехтин вместо олио?
21 Февр.
За да стигне до крайния потребител, то задължително се рафинира. Съществува и нерафинирано слънчогледово олио - шарлан, което също се третира кат студенопресован зехтин....
Всички растителни масла, подходящи за готвене и консумацияВсички растителни масла, подходящи за готвене и консумация
01 Май
Маслото от оризови трици може да се рафинира до хранителна форма без токсични съединения и има добра хранителна стойност. Рапичното масло се използва за салати и готварски цели....
Какви са ползите от нахута?Какви са ползите от нахута?
06 Юли
Това премахва два олигозахарида, рафиноза и стахиоза и елиминира някои от храносмилателните проблеми, както и да се изхвърли първата вода при варенето....
Кайсиеви ядкиКайсиеви ядки
13 Септ.
4
То се получава от студено пресовани кайсиеви ядки, след което се рафинира. В естествен вид съдържа голямо количество витамин F, който овлажнява и стимулира кожата....
Захарна ТръстикаЗахарна Тръстика
14 Май
Още тогава е захарта е започнала да се рафинира и пресова в конични форми. С настъпването на исляма през 7 век захарната тръстика започва да се разпростира в Близкия Изток, Испания и Северна Африка....
Масло от шамфъстък - приложение и свойстваМасло от шамфъстък - приложение и свойства
12 Ноем.
За да се получи крайният продукт, маслото се рафинира и пречиства от примеси, след което цветът му става жълтеникав (напомня на зехтин)....
5 от най-полезните готварски масла5 от най-полезните готварски масла
02 Март
Сусамово масло Сусамовото масло се рафинира от сурови или препечени сусамови семена. Суровите сусамови семена са с високо съдържание на витамин В, протеини и са пълни с антиоксиданти....
Етерично масло от синапЕтерично масло от синап
07 Март
Пречистването на продукта се състои от дестилация, следва дезодорирането, после се замразява, рафинира, хидратира и избелва. Крайният продукт е високо рафиниран и пречистен, няма цвят, мирис, вкус....
МаслоМасло
01 Февр.
1
Студенопресованият зехтин е първокласен продукт, различаващ се от обикновения зехтин, който се рафинира допълнително....
Кокосов ОрехКокосов Орех
03 Февр.
По този начин се добива кокосово олио, което се рафинира, за да се прочисти. Тази суровина се използва широко в кулинарията или в козметичната индустрия....
ЗехтинЗехтин
30 Януари
2
Рафинира се чрез загряване, високо налягане и използване на различни разтворители....
ОлиоОлио
17 Юни
Не се рафинира, поради което има богат вкус и аромат, но и голяма нетрайност. Трябва да се съхранява в хладилник. Използва се за овкусяване на салати, защото при пържене добива горчив вкус....