Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бърза пица със самонабухващо брашноБърза пица със самонабухващо брашно
24 Ноем.
Накрая поръсваме бързата пица със самонабухващо брашно с малко риган и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пържете до готовност. Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Брашно от гроздови семки - за какво се използваБрашно от гроздови семки - за какво се използва
30 Септ.
В брашното от гроздови семки флавоноидите и линоловата киселина, както и витамините Е и С са силно концентрирани. Всичко това нарежда продукта сред здравословните и той се използва в много направления....
Топящи се портокалови масленки с царевично брашноТопящи се портокалови масленки с царевично брашно
06 Февр.
Пресейте двата вида брашно с бакпулвера в купа. Сложете маста /студена и твърда от хладилника/ и разронете с пръсти до получаване на едри трохи....
Брашно от тапиока - какво е и как се използваБрашно от тапиока - какво е и как се използва
30 Септ.
Европейците използват за храна пшенично брашно поне веднъж на ден в някое от храненията си. Много хора обаче имат проблем заради глутена в него и търсят алтернатива....
Брашно тип 00 - какво представлява и кога се използва?Брашно тип 00 - какво представлява и кога се използва?
09 Окт.
Свикнали сме да определяме брашното според това от коя част на пшеницата се прави и колко фино е смляно. Тип 00 е брашно със средна якост, със състав като на останалите бели брашна....
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Как се прави ленено яйце и за какво се използваКак се прави ленено яйце и за какво се използва
15 Дек.
- Лененото яйце се прави от смес между ленено брашно и вода. Лененото семе абсорбира водата и се получава нещо, което много прилича на белтък на яйце....
Кварк - как се прави и в какви рецепти се използваКварк - как се прави и в какви рецепти се използва
27 Февр.
Как се прави кварк? Кваркът обикновено се приготвя от краве или овче мляко или микс от двете....
Идеалните палачинки се правят с пресято брашноИдеалните палачинки се правят с пресято брашно
14 Дек.
3
Пресейте поне един път брашното, от което смятате да правите палачинки, ако искате те да се получат нежни и въздушни, съветват европейски кулинари....
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
За разрязването най-добре е да се използва кухненска ножица, като се реже на кръст през средата. Получават се по 4 парчета от всяка кора, които са подобни на триъгълници....
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?
03 Февр.
То е много по-питателно от редовно използваните брашна. Можете да използвате кокосово брашно за приготвяне на кифли и торти, тъй като то има по-лека текстура....
Как се прави бадемово брашно?Как се прави бадемово брашно?
04 Юни
Готовото бадемово брашно се съхранява в херметично затворени съдове. Бадемовото брашно е подходящо при направата на фини сладкиши....
Как се прави препечено брашно?Как се прави препечено брашно?
08 Окт.
Препеченото брашно се използва за приготвянето на каши с брашно, като например каша с брашно и коприва или каша с брашно и мед. Най-бързо препичането става в микровълновата фурна....
Как се прави синапено брашно?Как се прави синапено брашно?
18 Януари
Уникалното вкусово качество на горчицата я прави пикантна и предпочитана....
Гювеч - как се използва?Гювеч - как се използва?
06 Януари
Пригответе си лепкаво тесто от вода и брашно и запечатайте с него отвора на глинения съд, за да се получи наистина перфектно месно ястие....
БрашноБрашно
12 Септ.
3
Този тип брашно прави консистенцията на хляба по-плътна и се използва най-често в комбинация с фини пшенични брашна....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....