Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалЕто някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви.
За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
24 Януари
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Съвети за приготвяне на перфектните брускетиВ идеалния случай използвайте домашен и прясно изпечен хляб, тъй като има хрупкава коричка и компактна структура. Такъв хляб перфектно абсорбира подправката, без да се рони в ръцете....
07 Март
Домашен крем на БабаСложете съда на котлона и разбивайте, докато се сгъсти. Снемете от котлона, разбийте, докато се охлади и внимателно объркайте с разбитите на сняг белтъци....
11 Март
Съвети за приготвяне на перфектни печени зеленчуциСортирайте зеленчуците според времето за тяхното приготвяне....
05 Септ.
Съвети за приготвяне на домашен сладоледПри приготвянето на домашен сладолед трябва да се следват някои основни правила....
03 Септ.
Съвети при приготвянето на домашно сиренеОще един важен съвет – не изхвърляйте суроватката от приготвянето на сиренето. Може да я кипнете и ще получите вкусна извара....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Домашен крем на мама с карамелРазпределя се по дъното на чашките (или купички за крем карамел).
Във всяка чашка се сипва от готовия домашен крем. Оставете в хладилник да стегне. Преди поднасяне украсете по желание....
31 Януари
Торта на 3 блата с домашен кремПриготвянето на крема започва със загряване на млякото и захарта - до пълно стопяване на захарта. След което то се отделя настрани, за да се охлади....
12 Януари
Перфектния козунакПоставяме перфектния козунак във фурната и печем до готовност.
Готовия изпечен козунак оставяме да се охлади и тогава консумираме ....
09 Май
Перфектния ЛучникЛучникът се оставя за 10 минути и се пече на 180 градуса за 20-25 минути.
Това буквално е перфектният лучник!...
30 Юни
Изкуството за приготвянето на перфектния червен чайКласическият начин за приготвяне на повечето чайове, сред които е червеният, е да се слага по 1 ч. л. чай за всяка чаша и 1 за каната....
23 Март
1
Домашен крем ЩастиеНа струйка изсипах сместа в горещото мляко и непрекъснато бърках. Варих на бавен огън до сгъстяване.
Сместа разделих на две. В едната сложих течния шоколад и разбих....
14 Ноем.
1
Домашен крем ВанилияИзползвала съм домашно прясно мляко и яйца, затова и такъв е и видът на десерта.
Слагаме го на котлона да заври, като разбъркваме. Трябва да се разтопи захарта....
01 Януари
Домашен крем ликьорЗа да си приготвим домашен крем ликьор, не ни е нужна специална техника, нито време.
Единствено е нужно да се спазят пропорциите на съставките....
31 Юли
Домашен крем карамелСложете тавата във фурната и печете на водна баня до готовност. Охладете крем карамела, преди поднасяне.
* Хубави и качествени купички за крем карамел можете да си вземете от посочения линк....
13 Януари
2
Домашен крем РафаелоПасирайте до получаването на гладък крем. Към полученото прибавете 2/3 от кокосовите стърготини и разбъркайте.
Счукайте бадемите на парчета с желаната от вас големина.
В чаши или купички сипете от крема....
23 Дек.
Приготвяне на домашен бабекЕдна от рецептите за домашен бабек е с мащерка и семена от копър....
06 Февр.
3
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на яребициНа вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
07 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.
В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаСлед като е готова, домашно приготвената сланина се оставя да изстине. Увийте в подходяща опаковка и съхранявайте в хладилник или фризер....
01 Февр.