Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
05 Дек.
1
За това първата стъпка за получаване на вкусна кайма е подборът на месото....
Вкусните тайни на домашната тортаВкусните тайни на домашната торта
13 Януари
Предлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
Домашната трахана на бабаДомашната трахана на баба
24 Юли
2
Някои използват и блендер за целта, но аз на ръка правя това, стривайки между пръстите си и пак става. Съхраняваме домашната трахана на баба в буркани с капак и така може да издържа цяла година....
Домашната торта на бабаДомашната торта на баба
09 Окт.
Натрошете бисквитите и ги разпределете по дъното на тава. Покрийте този слой с малко от останалото прясно мляко и приготвения преди малко крем. Наредете още един пласт бисквити и повторете процедурата....
Домашната юфка на бабаДомашната юфка на баба
08 Септ.
След това го преместваме на плота и го доомесваме. Това тесто, а именно за юфката, трябва да бъде по-твърдо от това за хляб. Когато е готово го правим на късове с големина на яйце....
Домашната пица на мамаДомашната пица на мама
21 Юли
Сложете да се пече за 5 минути в загряна на 220 градуса фурна. Извадете и отгоре подредете нарязан на полумесеци лук, царевица, нарязан на тънко колбас (шунка, бекон, салам)....
Най-вкусната лазаня с кайма и крема сиренеНай-вкусната лазаня с кайма и крема сирене
23 Февр.
Забележка 2 - най-добре първо да се приготви крема сиренето, за да има време да престои в хладилника и да поеме от вкуса и аромата на зеления лук. Най-вкусната лазаня с кайма и крема сирене е готова....
Най-вкусната и лесна запеканка с кайма и зеленчуциНай-вкусната и лесна запеканка с кайма и зеленчуци
16 Ноем.
Заливаме зеленчуците с каймата и печем в предварително загрята фурна, на 180 °C, за половин час. В малка тенджерка, си разтапяме маслото и добавяме брашното....
Домашната мента на бай ДанчоДомашната мента на бай Данчо
22 Ноем.
3
По желание оцветете с безвредна боя, до постигане на желания цвят на ликьора. Домашната мента на бай Данчо е готова....
Тайните на вкусната картофена салатаТайните на вкусната картофена салата
21 Юли
Картофената салата е едно от най-често срещаните ястия в европейската кухня. Основната съставка на ястието са варени картофи, които се допълват с други продукти (мариновани краставици, яйца, лук, бекон и други. Всички...
Тайните на Вкусната Млечна БаницаТайните на Вкусната Млечна Баница
20 Април
Вкусна млечна баница можете да приготвите и с карамел, юфка и различни плънки. Карамелът в случая е основата на млечната баница....
Тайните на вкусната агнешка карантияТайните на вкусната агнешка карантия
13 Април
Агнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ. Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце,...
Тайните на вкусната шкембе чорбаТайните на вкусната шкембе чорба
07 Март
1
Една от тайните е, че шкембето трябва да бъде много добре сварено преди да го овкусяваме. Тази вкусна супа можете да хапнете и в други държави....
Тайните на вкусната шоколадова тортаТайните на вкусната шоколадова торта
17 Дек.
Ето тайните на вкусната шоколадова торта: Използвайте висококачествено какао Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус....
Кайма на фурнаКайма на фурна
08 Ноем.
Към каймата и хляба прибавяме магданоза, пасирания чесън, фъстъците, яйцата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре. Правоъгълна тавичка намазваме с олио и в нея разстиламе каймата....
Тайните на вкусното ризотоТайните на вкусното ризото
27 Окт.
Има безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му: 1....
Тайните на вкусното чевермеТайните на вкусното чеверме
14 Март
Тайните, които трябва да знаете, за да приготвите вкусно чеверме, са: - Огънят не трябва да е много силен; - Огънят трябва да е горял малко преди да се сложи месото; - Месото трябва да се сложи много хубаво на шиша...
Тайните на вкусното агнешкоТайните на вкусното агнешко
06 Май
Добре приготвеното, вкусно агнешко месо е нещо божествено. То има комплексен, специфичен и нежен вкус. Когато става въпрос за агнешко месо в кулинарен аспект, може да се избира между малко агне, на възраст до 6 месеца...
Тайните на вкусните макарониТайните на вкусните макарони
13 Май
1
Варенето на макарони изглежда съвсем лесно, но за да се получат наистина вкусни, трябва да се спазват някои тънкости. Най-голямо значение има качеството на макароните. Качествените макарони са с равна, гладка повърхност...
Тайните на вкусното гювечеТайните на вкусното гювече
11 Март
1
Гювечетата са незаменим помощник на съвременната домакиня. В тях ястията стават вкусни и се сервират топли направо в съда, в който са приготвени. С помощта на гювечета се готви бързо и лесно. В тях се готвят зеленчукови...
Тайната на вкусната фокачаТайната на вкусната фокача
31 Януари
1
Съществуват буквално хиляди рецепти за направата на този вид италианки хляб, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто....
Тайната на вкусната пачаТайната на вкусната пача
02 Януари
1
Тайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....
Тайната на вкусната лещаТайната на вкусната леща
18 Дек.
Но как се прави вкусна леща? Ето тайната на вкусната леща! За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
Тайната на вкусната мусакаТайната на вкусната мусака
11 Дек.
2
А ето каква е тайната на вкусната мусаката: Всички добре знаем, че за да стане една мусака хубава, ѝ трябва страхотна заливка. Това е и една от най-трудните части от рецептата за мусака....
Тайната на вкусната пуйкаТайната на вкусната пуйка
25 Дек.
1
Месото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...