Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трябва ли да се мие пилето преди готвене?Има и още един начин за миене на пиле преди готвене и премахване на всякакви повърхностни "несъвършенства", а именно - със сода бикарбонат и оцет....
09 Февр.
Трябва ли да мием месото преди готвене?Ето стъпките, които препоръчвам да спазвате, когато готвите сурово месо. Това се отнася за всякакъв вид месо - пилешко, свинско, риба и други.
1....
28 Юни
1
Вкусно готвено с пилешкоОвкусете със сол и пипер и оставете да ври, докато леко се редуцира.
Добавете пилешкото и доварете ястието до желаната гъстота на соса. Ако искате, може преди това да го запържите....
09 Окт.
Трябва ли да се накисва лещата?., затова не може да се даде еднозначен отговор на въпроса трябва ли да се накисва лещата....
08 Януари
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
Колко често трябва да се мие косатаИма безброй митове относно това колко често трябва да се мие косата. Според някои това трябва да става ежедневно, според други 2 пъти в седмицата, а според трети - 1 път седмично е напълно достатъчно....
25 Януари
Колко често трябва да се мие косата?Мазната коса трябва да се мие всеки ден с шампоан, който съдържа меки сулфати, без балсам, силикони и масла....
27 Ноем.
Как се накисва булгурът?И в двата случая съдът трябва да се захлупи плътно, а времето, което престоява, е винаги добре описано на пакета от производителя....
14 Май
Попарва ли се лападът преди готвене?Сега вече лападът ви е готов за готвене.
Можете да го сготвите с настъргани моркови и малко ориз вътре и накрая със застройка с яйце и кисело мляко, като супа от лапад....
23 Април
1
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?За да стане вашето ястие идеално, е препоръчително да имате предвид, че не трябва да солите черния дроб по време на готвенето, защото солта стяга и ще го направи твърд....
11 Април
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Свинско готвено с ориз и зеленчуциОставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци....
29 Май
1
Заешко готвено с картофи и морковиГответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона.
Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз....
11 Юни
4 храни, които не трябва да миете преди готвенеНаправете го точно преди да ги готвите, в противен случай те ще загубят много от вкуса си.
4. Яйца
Масова практика е яйцата да се мият преди употреба....
16 Септ.
1
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Коктейл Това ли е всичко?И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
30 Окт.
Трябва ли да се къпят котките?Ако решите, че трябва да я къпете, дори и да не е много често, добре е преди това да се консултирате с ветеринар....
03 Септ.
1
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеНакисването на ядките трябва да се:
• извърши в топла вода, в която да бъде добавена сода или лимонов сок....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Всички сме виждали или поне чували, че както орехите, така и други ядки, могат, или дори трябва да се накисват. Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
18 Юли
Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?лист;
- Чорбата от риба става по-вкусна, ако във водата се добави една супена лъжица бяло вино;
- Рибните филета ще станат по-вкусни, ако се панират с каша от брашно, бира и яйца;
- Супата става по-ароматна, ако преди...
31 Юли
Елдата накисва ли се?Да, елдата се накисва. Тази суперхрана е ценна, защото има богато съдържание на протеини, захари, фибри и още на лимонова и ябълкова киселина....
28 Ноем.
Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?Хубаво е да се накисне преди същинското подлагане на термична обработка, за да се свари добре и да не стане твърд или пък самото оризово ястие твърде сухо.
Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?...
01 Август