Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трябва ли да се мие пилето преди готвене?Трябва ли да се мие пилето преди готвене?
09 Февр.
Има и още един начин за миене на пиле преди готвене и премахване на всякакви повърхностни "несъвършенства", а именно - със сода бикарбонат и оцет....
Трябва ли да мием месото преди готвене?Трябва ли да мием месото преди готвене?
28 Юни
1
Ето стъпките, които препоръчвам да спазвате, когато готвите сурово месо. Това се отнася за всякакъв вид месо - пилешко, свинско, риба и други. 1....
Домати за готвене в бурканиДомати за готвене в буркани
14 Януари
1
Доматите за готвене в буркани са готови....
Вкусно готвено с пилешкоВкусно готвено с пилешко
09 Окт.
Овкусете със сол и пипер и оставете да ври, докато леко се редуцира. Добавете пилешкото и доварете ястието до желаната гъстота на соса. Ако искате, може преди това да го запържите....
Трябва ли да се накисва лещата?Трябва ли да се накисва лещата?
08 Януари
., затова не може да се даде еднозначен отговор на въпроса трябва ли да се накисва лещата....
Домати за готвене в буркани за зиматаДомати за готвене в буркани за зимата
06 Април
Оставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
Колко често трябва да се мие косатаКолко често трябва да се мие косата
25 Януари
Има безброй митове относно това колко често трябва да се мие косата. Според някои това трябва да става ежедневно, според други 2 пъти в седмицата, а според трети - 1 път седмично е напълно достатъчно....
Колко често трябва да се мие косата?Колко често трябва да се мие косата?
27 Ноем.
Мазната коса трябва да се мие всеки ден с шампоан, който съдържа меки сулфати, без балсам, силикони и масла....
Как се накисва булгурът?Как се накисва булгурът?
14 Май
И в двата случая съдът трябва да се захлупи плътно, а времето, което престоява, е винаги добре описано на пакета от производителя....
Попарва ли се лападът преди готвене?Попарва ли се лападът преди готвене?
23 Април
1
Сега вече лападът ви е готов за готвене. Можете да го сготвите с настъргани моркови и малко ориз вътре и накрая със застройка с яйце и кисело мляко, като супа от лапад....
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?
11 Април
За да стане вашето ястие идеално, е препоръчително да имате предвид, че не трябва да солите черния дроб по време на готвенето, защото солта стяга и ще го направи твърд....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Свинско готвено с ориз и зеленчуциСвинско готвено с ориз и зеленчуци
29 Май
1
Оставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци....
Заешко готвено с картофи и морковиЗаешко готвено с картофи и моркови
11 Юни
Гответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона. Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз....
4 храни, които не трябва да миете преди готвене4 храни, които не трябва да миете преди готвене
16 Септ.
1
Направете го точно преди да ги готвите, в противен случай те ще загубят много от вкуса си. 4. Яйца Масова практика е яйцата да се мият преди употреба....
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни. Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Трябва ли да се къпят котките?Трябва ли да се къпят котките?
03 Септ.
1
Ако решите, че трябва да я къпете, дори и да не е много често, добре е преди това да се консултирате с ветеринар....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Накисването на ядките трябва да се: • извърши в топла вода, в която да бъде добавена сода или лимонов сок....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?
18 Юли
Всички сме виждали или поне чували, че както орехите, така и други ядки, могат, или дори трябва да се накисват. Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?
31 Юли
лист; - Чорбата от риба става по-вкусна, ако във водата се добави една супена лъжица бяло вино; - Рибните филета ще станат по-вкусни, ако се панират с каша от брашно, бира и яйца; - Супата става по-ароматна, ако преди...
Елдата накисва ли се?Елдата накисва ли се?
28 Ноем.
Да, елдата се накисва. Тази суперхрана е ценна, защото има богато съдържание на протеини, захари, фибри и още на лимонова и ябълкова киселина....
Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?
01 Август
Хубаво е да се накисне преди същинското подлагане на термична обработка, за да се свари добре и да не стане твърд или пък самото оризово ястие твърде сухо. Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?...